Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΚΛΕΦΤΕΣ – ΨΕΥΤΟΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ

Πάλι χτύπησαν οι γνωστοί μας άγνωστοι (επίκαιρη έκφραση) και είμαι σίγουρος ρε παιδιά ότι αυτοί κάνουν τους μελισσοκόμους , στην χειρότερη μας έκδοση .
Επειδή το ένοιωσα και εγώ στο ξεκίνημά μου , όταν είχα 10 -12 μελισσάκια και έκανα σχέδια για την επόμενη μελισσοκομική χρονιά , είναι ότι χειρότερο ,σου κόβει τα φτερά .
Χτές ο Κώστας , αύριο εγώ και μεθαύριο ένας άλλος .

Το φαινόμενο αυτό δεν θα εξαλειφτεί νομίζω ούτε με ευχές αλλά ούτε και με κατάρες εναντίων των δραστών. Από κουβέντες με τους παθόντες έχω την γνώμη ότι χτυπιούνται μελισσοκομία με μικρό αριθμό κυψελών και κυρίως μη πυροσφραγισμένες κυψέλες , δηλαδή ερασιτέχνες μελισσοκόμοι.
Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά νομίζω ότι η έκδοση βιβλιαρίου και απόκτηση μελισσοκομικού μητρώου (αριθμού) είναι σχετικά κάτι εύκολο, ας το κάνουμε λοιπόν όσοι δεν το έχουμε ήδη και ας σφραγίσουμε τα πάντα σε μια κυψέλη, την βάση ,τα πατώματα , τα πλαίσια και το καπάκι.
Κάποια στιγμή κάποιος θα πιαστεί και αν βρεθούν στην κατοχή του διάφορα νούμερα την πάτησε ή θα πρέπει αφού πάρει τις μέλισσες να εξαφανίσει τα πυροσφραγισμένα μέρη που ίσως βρεθούν και να μας οδηγήσουν σε αυτόν. Έχω την γνώμη ότι του δυσκολεύουμε την δουλειά με το πυροσφράγισμα.

Θα πω και κάτι ακόμα , έμαθα και μπορώ να φτιάξω από ένα δεκάρι μελίσσι , παραφυάδες των τριών πλαισίων και με όλη μου την καρδιά να τις προσφέρω σε έναν φίλο και συνάδελφο που έχει πληγεί . Αν το κάνω σε δύο μελίσσια θα έχω έξι παραφυάδες , αν το κάνουμε αυτό πέντε φίλοι θα έχουμε τριάντα παραφυάδες . Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε πέντε – δέκα φίλους μελισσοκόμους που έπεσαν θύματα κλοπής να ξεκινήσουν ξανά.
Δεν μιλώ για φιλανθρωπία , μιλώ για συναδελφοσύνη και αντίδραση ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για την πυροσφραγίδα του φίλου μας στα ύποπτα μελισσοκομία .

Τι λέτε ?

4 σχόλια:

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΗΔΗ!!

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas Eleftherou,you are right,knowladge and power share necessary,thus we can solve and learn advence technology,we can give much more best condotıons next generation.Best wishes,stay well

lingistis είπε...

Συμφωνώ με την πυροσφράγιση και την συναδελφική αλληλεγγύη.

Υπάρχει όμως το πρόβλημα και με την εντόπιση κλεμμένου υλικού. Ίσως η ανάρτηση φωτογραφιών κλπ μέσα από το διαδίκτυο να βοηθήσει σε κάτι… μια τέτοια κίνηση γίνεται εδώ:

http://melissologia.great-forum.com/forum-f42/

και προτείνω κάτι αντίστοιχο για κάθε blog.

Beekeeper είπε...

Βασικα ίσω είναι καλυτερα να δώσουμε μελίσσια στους πυροληκους οπως οργάνωνε η ΜΕ/
Πολυ ευγενικό απο μέρους σου παντω Κώστα
Μπράβο