tag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post310344408371541234..comments2023-10-06T18:34:29.786+03:00Comments on MEΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΦίλοιΚώστας Ελευθεριουhttp://www.blogger.com/profile/05779135160073867496noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-26377693903174295942009-01-22T12:50:00.000+02:002009-01-22T12:50:00.000+02:00Kυριες Ελευθερίου ένα αυτόγραφο θέλω! Εμαθα θα παί...Kυριες Ελευθερίου ένα αυτόγραφο θέλω! Εμαθα θα παίξετε σε μια σειρά.Beekeeperhttps://www.blogger.com/profile/12062818460127454166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-84695500840452768162009-01-13T20:31:00.000+02:002009-01-13T20:31:00.000+02:00Ζέπο έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράφεις και σε ευχ...Ζέπο έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράφεις και σε ευχαριστώ.<BR/>Έχω έναν καλό φίλο στα Χανιά και ΑΝ έχω καταλάβει καλά , αφήνει καθε χρόνο στο βαρέλι το 1/4 του όγκου του σε κρασί χωρις λάσπη και το απογεμίζει με νέο κρασί ,έτοιμο βρασμένο χωρίς λάσπη.Κάτι σαν μαγιά δηλαδή.<BR/>Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει ενα πιό σκούρο χρώμα στο φρέσκο κρασί και μια πιό μεστή γεύση. Έτυχε να πιώ και απο το φρέσκο-φρέσκο και απο το άλλο με την ¨μαγιά¨, άλλο πράμα το δεύτερο.<BR/>Ηταν λάθος μου ο όρος ¨παλαίωση¨που χρησιμοποίησα μάλλον.Δεν εχω πάρει κι ένα τηλέφωνο τον φίλο αυτό να το επιβεβαιώσω.<BR/><BR/>Πάντος σ ευχαριστώ για όσα σωστά μου γράφεις.<BR/><BR/>Κωστή δεν θα αργήσω να σφυρίξω.Κώστας Ελευθεριουhttps://www.blogger.com/profile/05779135160073867496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-69472948669854945362009-01-13T11:48:00.000+02:002009-01-13T11:48:00.000+02:00Το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται (χαλάει-ξυδιάζει) ...Το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται (χαλάει-ξυδιάζει) από το πρώτο λεπτό που θα ανοίξεις την κάνουλα ενός γεμάτου τελείως βαρελιού. Για τον λόγο αυτό τα καλά κρασιά εμφιαλώνονται και ποτέ δεν αφαιρείται ποσότητα από γεμάτο βαρέλι και έτσι έρχεται σε επαφή η επιφάνεια του κρασιού με τον αέρα (οξυγόνο) <BR/>Τώρα θα μου πείς και τόσα χρόνια τιο κάνανε οι παπούδες μας; Δεν ανοίγαμε την κάνουλα και βάζαμε στη νταμιτζάνα; Ναι αυτό γίνεται και τώρα σε πολλά σπίτια, αλλά ποτέ, μα ποτέ σε οργανωμένο οινοποιοίο!! <BR/>Έτσι όταν έχουμε και πίνουμε από βαρέλι, θα έχουμε αποφασίσει οτι με την πάροδο των ημερών θα αλλάζει και το χρώμα και η γεύση του, τόσο γρήγορα όσο ανάλογα σωστή είναι η αναλογία της θείωσης (μεταμπισουφλίτ) και των φυσικών ή πρόσθετων οξέων. <BR/>Το κρασί παλιώνει, - σχεδόν αποκλειστικά τα κόκκινα - μέσα σε τελείως γεμάτα βαρέλια, χωρίς λάσπη, για να πάρει τις μυρωδιές από το ξύλο. Αυτό όμως έως το βαρέλι να χρησιμοποιηθεί για 3 χρόνια, οχι παραπάνω, γιατί από κει κει πέρα, οχι μόνο δεν δίνει ουσίες καλές, αλλά αντίθετα δίνει άσχημες μυρωδιές.<BR/>Το βαρελάκι το μικρό είναι καλό για να έχεις να πίνεις μέσα στη χρονιά. Όταν τελειώσει θα καθαριστεί καλά, θα θειωθεί καλά και θα περιμένει τον επόμενο τρύγο.zeposhttps://www.blogger.com/profile/07652032423528585742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-36387070843357878392009-01-12T10:57:00.000+02:002009-01-12T10:57:00.000+02:00γεια στα χερια σου μαστορα. Μολις βγαλεις το κρασι...γεια στα χερια σου μαστορα. Μολις βγαλεις το κρασι σφίρα να το δοκιμάσουμε :DBeekeeperhttps://www.blogger.com/profile/12062818460127454166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-71823178604192866742009-01-10T18:50:00.000+02:002009-01-10T18:50:00.000+02:00Θεοδόση θα χαρώ να μιλήσω με τον Γιώργο τον ξάδελφ...Θεοδόση θα χαρώ να μιλήσω με τον Γιώργο τον ξάδελφο και να με διαφωτίσει αν μπορεί ο άνθρωπος. Καλά έκανες και άφησες για αργότερα το κρασί μου γιατί:<BR/>α)Το Παριανό κρασί δεν παίζεται και β)το δικό μου όσο περνά ο καιρός ωριμάζει.<BR/>Το έσωσα ? <BR/>Το ΜΤ+ θα πει μάλλον :<BR/> Μετα Τιμής plus. Οταν τα πήρα , μου τα έδωσες με την καρδιά σου.<BR/><BR/>Dear friend Ilhami , thank you.Κώστας Ελευθεριουhttps://www.blogger.com/profile/05779135160073867496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-57293962223013316542009-01-10T00:22:00.000+02:002009-01-10T00:22:00.000+02:00Mr Costas Eleftheriou,have a good job,your new pro...Mr Costas Eleftheriou,have a good job,your new prodacts looklıke perfect,I wish you easely.İlhami Uyarhttps://www.blogger.com/profile/12950475352519519362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-58764028614427709022009-01-09T23:47:00.000+02:002009-01-09T23:47:00.000+02:00Ως μεγάλος οινολόγος που είμαι όπως θα δείς και στ...Ως μεγάλος οινολόγος που είμαι όπως θα δείς και στη <A HREF="http://i151.photobucket.com/albums/s132/morfonios/P1010028.jpg" REL="nofollow">photo</A> ποτέ δεν αποκαλύπτω τα μυστικά μου (βοηθητικές εργασίες εκτελούσα) γι’ αυτό θα σου στείλω σε email το τηλ του Γιώργου (ξάδερφος) να σου πει….καθότι Γεωπόνος με ειδίκευση στο είδος! Να τον ρωτήσεις και τι σημαίνουν τα γράμματα ΜΤ+… <BR/>Οφείλω όμως να ομολογήσω πως τις άγιες μέρες τις πέρασα με ένα ωραίο κρασί από την Πάρο. Άφησα πίσω (τώρα θα τα αρχίσω) το κρασί του Μαραθώνα λόγω του ότι ήταν σε γυαλιά και δεν είχε φόβο να χαλάσει. Ωραίες οι κατασκευές σου αλλα με την άλλη τη μεταλλική έχω πάθει την πλάκα μου. Άμα θέλει ο άνθρωπος εεε?<BR/>Καλό βράδυ!Θεοδόσης Κατσαρόςhttps://www.blogger.com/profile/08800812490179789545noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-80346279576664752292009-01-09T23:45:00.000+02:002009-01-09T23:45:00.000+02:00Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.Θεοδόσης Κατσαρόςhttps://www.blogger.com/profile/08800812490179789545noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-9319822372089639472009-01-09T10:22:00.000+02:002009-01-09T10:22:00.000+02:00Βασίλη σου απάντησα με e-mail.Μάρκο φίλε ,δεν θα μ...Βασίλη σου απάντησα με e-mail.<BR/><BR/>Μάρκο φίλε ,δεν θα μένει μέσα η λάσπη μόνο κρασί. Κάτι παρόμοιο κανουν στην Κρήτη αλλά θα μάθω τί ακριβός.<BR/>Περιμένω να αφήσει σχόλια κανας Παντελής , Γιάννης΄,Γιώργος, Μανος, Αλέξανδρος τόσους φίλους έχουμε εκεί.<BR/><BR/>Κωσταντή σωστός, μπορεί να γίνει κι αυτό ,έχεις δίκιο.Κώστας Ελευθεριουhttps://www.blogger.com/profile/05779135160073867496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-4086211024978942972009-01-09T09:41:00.000+02:002009-01-09T09:41:00.000+02:00Κώστα μπράβο ! οι πόρτες είναι ανοιγοκλεινόμενες ...Κώστα μπράβο ! οι πόρτες είναι ανοιγοκλεινόμενες και γίνονται και σανίδες πτήσης...Αν στα πόδια είχες κάνει απο ένα αυλάκι στην εσωτερική πλευρά με ένα σανιδάκι πάχους 0,5 εκ. π.χ. θα ήταν ο πάτος ρυθμιζόμενος.π. Σπυρίδων Κωνσταντήςhttps://www.blogger.com/profile/07490684885048077843noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-27791062363496428122009-01-09T07:49:00.000+02:002009-01-09T07:49:00.000+02:00Κώστα οι οινολόγοι θα διαφωνήσουν με τον δεύτερο τ...Κώστα οι οινολόγοι θα διαφωνήσουν με τον δεύτερο τρόπο δλδ να αφήσεις την γίλη (λάσπη) μέσα.Μην πάει και στράφι το βαρέλι.<BR/>@Βασίλη κάτι έχει το blog σου και μόλις πάω να μπώ με πετάει έξω η microsoft και μου λέει να αναφέρω το πρόβλημμα.markos aliprantishttps://www.blogger.com/profile/09880163069514899330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8758073030771530996.post-41386959836586109362009-01-08T19:07:00.000+02:002009-01-08T19:07:00.000+02:00πολύ καλή δουλειά. Κώστα η συνάντηση θα γίνει στην...πολύ καλή δουλειά. Κώστα η συνάντηση θα γίνει στην Θήβα 25/1/09. είσαι μέσα???beelovershttps://www.blogger.com/profile/02491565193744873701noreply@blogger.com