Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ--- ΜΕΛΙΣΣΟΚΛΟΠΕΣ

Εδώ και χρόνια παρατηρώ δύο μελισσοκομεία , το ένα δίπλα στο άλλο , επί της Λεωφόρου Μαραθώνος κοντά στην Τρίτη είσοδο του Νέου Βουτσά.

Τα μελισσοκομεία αυτά , που είναι μόνιμα εγκατεστημένα στο σημείο αυτό , κατά καιρούς αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με την εποχή , έτσι τουλάχιστον νόμιζα।


Τελευταία διέκρινα κάτι σαν μικρή πινακίδα μπροστά από το μελισσοκομείο που βρίσκετε πιο κοντά στην Λεωφόρο. Την επόμενη φορά που περνούσα , σταμάτησα και πήγα κοντά για να διαπιστώσω με έκπληξη ότι η πινακίδα ήταν προειδοποίηση εταιρίας σεκιούριτι , πως ο χώρος φυλάσσεται.
¨Έψαξα , ρώτησα και έμαθα πως τα μελισσοκομεία αυτά ανήκουν στον κυρ Γιάννη τον Ρ. και τον κυρ Παναγιώτη τον Σ. , δύο αξιοπρεπείς και νοικοκύρηδες ανθρώπους γύρω στα εβδομήντα και οι δυό , μέλοι του μελισσοκομικού μας συλλόγου . Πάω λοιπόν και βρίσκω τον κυρ Γιάννη και τον ρωτάω πως και τι .

Κώστα , μου λέει , μας έχουνε ρημάξει στην κλεψιά , κάθε φορά από 6 με 7 κυψέλες και όλες τις φορές , τα πιο δυνατά μελίσσια , τι άλλο να κάναμε ?

Τις προάλλες διαβάζω στο blog του Κώστα του Κουτσούκου, για τον έτερο Κώστα που του πήραν από την Διώνη (Πεντέλη) τα δύο από τα πέντε μελισσάκια του.

Θυμάμαι και τα δικά μου , τότε που ξεχειμώνιαζα 14 μελίσσια και έκανα σχέδια για το πώς θα τα χειριστώ και ξαφνικά με άφησαν με 11.

Τι γίνετε ρε παιδιά ,τι μπορούμε να κάνουμε με αυτή την κατάρα ? Λίγα πράγματα .

Το χειρότερο , για μένα , είναι πως αυτοί που κλέβουν τα μελίσσια μας έχουν γνώσεις μελισσοκομίας και μάλλον σίγουρα κάποιο μελισσοκομείο όπου εντάσσουν τα κλεμμένα μελίσσια μας , είναι όμως ανίκανοι να αυξήσουν το μελισσοκομείο τους και καταφεύγουν στις κλοπές , λέω τώρα .Δεν νομίζω τα μελίσσια μου να τα έκλεψε ο Αλβανός ή ο Πολωνός ή ο Γύφτος , είμαι σίγουρος ότι τα πήρε ο Κώστας που κάνει τον μελισσοκόμο και με χαιρετά στο δρόμο ή στο καφενείο και τρελαίνομαι .


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
zepos είπε...

Μη λες οχι για Αλβανούς.. Εδώ στη Μύκονο μερικοί Αλβανοί έχουν κυψέλες. Τα μελισσοκομικά φυτά εδώ είναι λίγα και δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν. Αλλά ξέρω από ένα μαγαζί που πουλάει και λίγα μελισσοκομικά είδη ότι έχει πελάτες Αλβανούς.. Γιατί να μην υπάρχουν και στην Αττική Αλβανοί "μελισσοκόμοι" ;
Οχι ότι οι δικοί μας κλέφτες πάνε πίσω βέβαια!!

markos aliprantis είπε...

Εδώ υπάρχουν τουλάχιστον καμιά 10αριά από δαύτους.Δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής κάτι δεν ξέρω στο μέλλον τί θα γίνει αλλά αν πιάσω οποιονδήποτε στο μελισσοκομείο θα βάει βούρδουλα με το τσουβάλι και μετά στην Αστυνομία.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Nα μην σε βάλουν στόχο [στο μάτι] γιατί αν σε βάλουν δε σε σώνει ούτε πινακίδα ούτε τίποτα .Απ τους τρείς μόνο ο τρίτος είναι ακίνδυνος μόνο για κανένα ξύλο και κανένα παλιοσίδερο νοιάζεται [το μαντρί που σούλεγα το ριμάξαν αλλά μελίσσι δεν πειράξαν] για τους άλλους δύο μην βάζεις χέρι στη φωτιά.
Καλό βράδυ.

IxNiLaTiS είπε...

Μελίσσια που φαίνονται από μακριά, και μάλιστα από κεντρικό δρόμο, εύκολα «μπαίνουν στο μάτι».
Και νομίζω πως ο κλέφτης είναι κάθε φορά και διαφορετικός, και μάλιστα από μακριά.
Ένας κοντινός δεν θα τόλμαγε, γιατί εύκολα μπορείς να ψάξεις τα μελισσοκομεία της ευρύτερης περιοχής σου, και να εντοπίσεις τις κυψέλες ή τα πλαίσια…

Μάλλον οι κλέφτες είναι μελισσοκόμοι από μακριά, που το έχουν στο πρόγραμμα κάθε τόσο, να κάνουν ένα βράδυ γιούργια και να μαζεύουν ….

Καλή φάση θα ήταν ένας video καταγραφέας με ανιχνευτή κίνησης …
Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα με μπαταρία, αλλά που θα πάει, … θα βγούνε …

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Παναγιώτη μακάρι να μπορούσαμε να βάζαμε κάμερες ,αλλά...
Θεοδόση φίλε για κανένα δεν βάζω πιά το χέρι μου στη φωτιά...
Μάρκο ,Ζέπο , γ--ώ το κερατό μου όταν μου βαλαν χέρι ,υποπτευόμουν όλον τον κόσμο, όταν έφυγε ο θυμός πίστεψα (μακάρι να έχω λάθος) πως ήταν δικοί μας πονηροί.
Όσο μπλέκομαι με το ¨αθλημα¨και γνωρίζω παλαιότερους ερασιτέχνες μελισσοκόμους . . . . . . . .(μακάρι να κάνω λάθος και θα ζητήσω απο δώ συχνώμη).

apomel είπε...

εδω οι αλβανοι πουλανε και μελισσες 165€ με νοζεμιαση

chaniabee είπε...

Χειροβομβίδα αμυντική !!!! Η μόνη λύση! Μετά την συναρμολόγηση του μακροχέρη, θα ανακαλύψομε και την ταυτότητα του !!! Άντε και ο δυναμίτης δεν είναι άσχημος ,αλλά είναι λίγο πιο ταλαιπωρία στο στήσιμο!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Ρε κουζουλοπαντελή θα μας κρεμάσουνε ρε, αν και δεν έχεις άδικο. Χειροβομβίδες ,θα βρούμε,ε?