Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΕΧΩ ΝΕΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ

Πρώτα από όλα βρήκα το τέλειο αντικλεπτικό για τα μελισσάκια μας , όχι ,όχι χειροβομβίδα που λέει ο Παντελής . Δείτε τις φωτογραφίες

Στο δρόμο από Μαραθώνα για Γραμματικό και λίγο πριν το Ανω Σούλι είδα στην πλαγιά το μελισσοκομείο αυτό και σταμάτησα για να το παρατηρήσω . Με έκπληξη διαπίστωσα πως ο κοντινότερος δρόμος, για αυτό, ήταν αυτός που βρισκόμουν και ήταν αρκετά μακριά για να μεταφέρει κανείς μελίσσια με τα χέρια του από κει. Θέλει γερά πόδια , μέση και χέρια αλλά ο άνθρωπος είναι μάλλον σίγουρος .
Τώρα που τα δάχτυλα μου είναι καλύτερα άρχισα πάλι να κόβω ξύλα στο δισκοπρίονο χωρίς ταυτόχρονα να ψάχνω για κάτι. Είχα υποσχεθεί στην μικρή μου κόρη ένα κουκλόσπιτο και να . . . . 120 φάρδος , 100 ύψος και 80 βάθος , ελπίζω όταν μεγαλώσει να της φτιάξω και πραγματικό .

Με την βοήθεια του Σπύρου (του παρατηρητή) μπόλιασα 26 κελιά ΑΡΙΣΤΕΑ και έπιασαν τα κορίτσια τα 19 , πολύ καλά (λέω) για πρώτη φορά .Σπύρο ευχαριστώ.


Η είσοδος της ορφανής κυψέλης.


Το μελισσοκομείο που κάνω βασιλοτροφία , το αμπελάκι και οι ελίτσες μου .



Έχω ένα ξάδερφο τον Γιώργο , από το σόι της γυναίκας , αλλά είναι καλό παιδί (αστείο) και είχε δύο μελισσάκια δυόροφα . Κάποιοι αποφάσισαν πως του έφτανε το ένα και του πήραν το άλλο . Πήγαμε λοιπόν μαζί και κάναμε το δυόροφο , τέσσερις παραφυάδες αφήνοντας τις τρεις να κάνουν μόνες τους μαμά. Προχτές τα ανοίξαμε να βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν βασιλοκύτταρα και είδαμε αυτό . .

Θυμήθηκα αυτό του Μάρκου και σήμερα πήγαμε με την φωτογραφική μηχανή . Το βασιλοκελι αυτό πάντως είναι κανονικό και φτιαγμένο πάνω (μάλλον) σε παλαιότερο ,το λέω αυτό γιατι το είδα πριν το κλείσουν .


Ο Γιώργης που καμαρώνει .


Το τρέιλερ είναι του Σουηδού που έχω στα link , πολύ καλό ε ? Το λέω γιατί ψάχνομαι .










13 σχόλια:

apomel είπε...

σουπερ το τρειλερ.
αν βλεπω καλα χοραει 18 στο πατομα,
χ 2 διοροφες ????

markos aliprantis είπε...

Κώστα γιατί πιάσαν τόσο λίγα βασιλοκέλια;μάλλον κάτι έφταιξε.Το τρέυλερ είναι φοβερό.Έχω φτιάξει ένα εγώ πάνω σε μια βάση από το παλιό τροχόσπιτο που είχα φτιάξει και μου το έσπασε ο αέρας(πήρε 2 τούμπες από έναν σορόκο 12-13 μποφόρ το 1989) οταν το έφερα εδώ στην Πάρο.Χωρά 14 κάσες η κάθε στρώση.Πάντα με προβλημάτιζε άν ήθελα να μεταφέρω λιγότερα γιατί έπρεπε να τις δένω κλπ έφτιαξα λοιπόν την πόρτα που έχει ο Σουηδός και ησύχασα είναι φοβερή πατέντα.Όταν το βάψω θα το ανεβάσω στο blog.

PanKok είπε...

Μπράβο, Κώστα. Καλή συνέχεια.
Το τρέιλερ είναι πράγματι "κράχτης". Αλήθεια, δεν υπάρχει στην αγορά κάτι ανάλογο; (ή στάνταρτ τουλάχιστον με τα απαραίτητα έγγραφα)

Ναπολέων είπε...

Γεια σου Κώστα και καλά μέλια.
Πρέπει να είναι λοκατζής ο συνάδελφος που σκαρφάλωσε τα μελίσσια του εκεί πάνω.

Έχω πρόβλημα με τη μπαγκαζιέρα που φορτώνω τα μελίσσια. Δεν έχει αναρτήσεις, αλλά ένα είδος εύκαμπτου άξονα. Παρόλα αυτά οι αναπηδήσεις είναι πολύ βίαιες.
Υποθέτω ότι αυτή η μπαγκαζιέρα, που φαίνεται στη φωτο, έχει αναρτήσεις. Δεν βρίσκω όμως πουθενά κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Αν βρεις κάτι σε παρακαλώ ανέβασε το σε κάποιο post, νομίζω ότι είναι πολύ που ψάχνονται σαν εσένα.

IxNiLaTiS είπε...

Επιτρέπεται από τον Ελληνικό νόμο
να τραβάει ένα αυτοκίνητο τόσο μεγάλο τρέιλερ;
Γνωρίζει κανείς που μπορούμε να βρούμε τον νόμο για τα τρέιλερ;
Ευχαριστώ, Παναγιώτης

PanKok είπε...

Δεν φαίνεται και ιδιαίτερα μακρύ.
Φαντάσου ότι κυκλοφορούν στο δρόμο κάτι 10+μέτρα σκάφη...
Για το πλάτος ξέρω ότι είναι μέχρι 2,5m (με ειδική άδεια για περισσότερο).
Ρίξε μια ματιά εδώ που βρήκα κάτι σχετικό: http://naspor.gr/useful/nomothesia_gia_trailer.htm

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Μάρκο έχει κι άλλα βασιλοκελιά, εγώ πήρα τα μεγαλύτερα ,περιμένουμε φωτο απο τρέιλερ .
Παναγιώτη (pankok)υπάρχουν στην αγορά έτοιμα μεγάλα τρέιλερ (μια εταιρία στο Βόλο φτιάχνει για μεταφορά αυτοκινήτων) και μπράβο για την νομοθεσία .
Ναπολέων πραγματη η βίαιες αναπηδήσεις είναι πρόβλημα και αν το τρέιλερ αξίζει μπορεις να αλλάξεις τις αναρτήσεις, δεν έχεις blog ?
Παναγιώτη ixnilati μας κάλυψε ο pankok ε?

Beekeeper είπε...

εγω θελω να δω πως ξεμελιζει ο συναδελφος στο βουνο. Εγω τα χω σε ενα υψωμα καμια 15 αρια μετρα απο το δρομο και καθε φορα που κουβαλω μαι κυψελη μου βγαινει η γλωσσα!

Κινεζικα αναβολικα!

Ναπολέων είπε...

Κώστα είναι στα μελλοντικά σχέδια η δημιουργία ενός Blog, αλλά ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ λίγος. Να είστε όμως καλά που γράφεται και δημιουργείτε θέματα προς συζήτηση.

Πλήρης η νομοθεσία από Pankok, συγχαρητήρια.
Έχεις τηλ. από εταιρία στο Βόλο; Μπορεί να φτιάξει ένα τέτοιο τρέιλερ;

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Γεια σου Κώστα,
………..αδυναμία στη μικρή βλέπω…..!!! έτσι μπράβο όλα για τα παιδιά.
Με τα κελιά σαν αρχή πολύ καλά τα πας, πες μου αν έκανες υγρό η ξηρό εμβολιασμό και πως τα βρίσκεις με τα χρώματα.
Το αμπελάκι σου πολύ ωραία περιποιημένο. Το κρασί το κρατάω να το ανοίξω το Πάσχα δε το δοκίμασα ακόμα. Τα κελιά μάλλον κατά 99% είναι απο κηφηνογονο και θα τα χαλάσουν σε λίγο. Τους χαιρετισμούς στο φίλο.
Καλή σου μέρα.

markos aliprantis είπε...

To πρόβλημμα που θίξατε με τις αναρτήσεις των τρέυλερ είναι πράγματι σοβαρό αλλά σκεφτείτε πώς περνάν οι μέλισσες μέσα σε 12τονο φοτρηγό και θα παρηγορηθείτε.Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ για το δικό μου μιά και το μέγιστο βάρος στο σύστημα της ανάρτησης είναι 1000kg αν βάλω λίγες μέσα και είναι κάτω από 250kg τότε χοροπηδάει λίγο αν δεν προσέξω.Το καλό θά ήταν να υπάρχουν ρυθμιζόμενες αναρτήσεις αλλά ζητάω πολλά έέέ.

Spyros είπε...

Μπράβο Κωστα. Σου είχα πει οταν εμβολιάζαμε, ότι για πρώτη φορά, αν σου πιάσουν πάνω από τα μισά πρέπει να είσαι ευχαριστημένος!
Πολύ μου άρεσε το μελισσοκομείο, μέσα στη φύση και τόσο κοντά μας...

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Φίλε Θεοδώση γειά σου, ξεκινήσαμε με ξηρό εμβολιασμό αλλα δεν μπορούσα να αφήσω την λάβρα στο κελί και μετά συνεχίσαμε με υγρό, πάντα χωρίς κέρομα

Κώστα , ψάχνω τον ιδιοκτήτη , έτσι για να τον γνωρίσω και είναι άγνωστός . Λές, Κινέζικα ?

Ναπολέων , νομίζω Γραμματίκας με υποκατάστημα κάποτε στον Σταυρό.

Μάρκο χαλαρά, έχω διαπιστώσει πως εμείς οι ερασιτέχνες συχνά ασχολούμαστε με λεπτομέριες, παρόλα αυτά δεν ζητας πολλά .