Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Όταν φτιάξαμε με την σύζυγο, το σπίτι που μένουμε τώρα , η αυλή η οποία αφήσαμε ήταν σχετικά μικρή για να χωρέσει και μια ψησταριά με ένα φουρνάκι και λίγο χώρο για εστίαση . Έτσι λοιπόν μετά από λίγα χρόνια πήραμε την άγουσα και ανεβήκαμε στην ταράτσα μας , εκεί αφού κάναμε ένα τοιχάκι (ένα μέτρο μέσα από το μπαλκόνι) για να ασφαλίσουμε παιδιά και εαυτούς βάλαμε ψησταριά , φουρνάκι ,πάγκο με νεροχύτη και μια πλήρης τουαλέτα (ίσως μελλοντικά κανένα δωματιάκι ?) .

Εκεί λοιπόν, ανά τακτά διαστήματα μέσα στο καλοκαιράκι ,μαζευόμαστε συγγενείς και φίλοι και όλοι μαζί θυσιάζουμε όπως τον αρχαίο καλό καιρό , προκειμένου να ξορκίσουμε την χοληστερίνη.

Γενική άποψη του χώρου.



Ειδική άποψη του θυσιαστηρίου , όπου το θυσιαζόμενο έμεινε μια νύχτα στο ψυγείο αλατοπιπερομένο , να μαλακώσει
Εδώ είναι το αγαπημένο μου φουρνάκι , που αφού καεί καλά και ασπρίσει


Εισάγετε το ερίφιο και για μισή περίπου ώρα σκεπάζετε με την γάστρα να μην αρπάξει



Από τα δυο χέρια που βλέπετε , διαφορετικά μεταξύ τους , κανένα δεν είναι δικό μου , εγώ βαστώ το ταψί με το φουρνόξυλο και κάτι τύποι με δικαιολογία την δοκιμή τρώνε τις τραγανές πατάτες .



16 σχόλια:

beelovers είπε...

Μας σπασανε την μύτη οι μυρουδιές μεγάλε.

HB είπε...

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

ποια είπες είναι η διεύθυνσή σου;
εχει μείνει λίγο περσυνό ροζέ και λέω να στο στείλω είναι ώρα να αδειάσουμε τα βαρέλια για τη νέα σοδειά!!!

Elias Thalassis είπε...

Καλησπέρα από Χαλκίδα

İlhami Uyar είπε...

Everything perfect,need to people to eat why dont you invite for us in there?Please give me some information about quality cooking.stay well

markos aliprantis είπε...

Mπράβο ρε Κώστα όλα ωραία και να τα χαίρεσαι.
Τα Χριστούγεννα τα περασμένα πήρα 3-4 τσουβάλια αλεύρι ντόπιο απ΄την Μακρακώμη και δυστυχώς ακόμα να το κάνω ψωμί(έχει μείνει το μισό).
Πού να βρεθεί χρόνος και μετά σου λέει συνταξιούχος κολοκύθια στα αυτιά μου όπως έλεγε η σχωρεμένη η μάνα μου.

Μάντης Τειρεσίας είπε...

www.σωστόςογείτονας.com

Ωραίος ο νέος.....

Αυτό πάνω απο την ψησταριά είναι μεγάλο καπνιστήρι για μέλισσες;

Φιλικά και συντροφικά

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Φιλε Γιάννη Κολλια ,εγώ είμαι σαν τα μικρά παιδιά , αν μου τάξεις , περιμένω.
Βασ.Γεωργίου 3 ,Μαραθώνας ,ΤΚ19007
Α Λ Λ Α το κρασί που υπολογίζεις για μένα , βάλτο σε νταμιτζάνα γυάλινη και θα το κρατάς μαζί σου ,όταν τον Οκτώμβρη κανονίσουμε μελισσοκομική συνάντηση με κρασοκατάνηξη, για το χαρούμε όλοι μαζί.

Μαρκο σε ευχαριστώ, αν φίλε μου ξέρεις πως να φτιάχνεις και ψήνεις ψωμάκι σε ξυλόφουρνο , θέλω να μου μάθεις.

Dear friend ilhami Uyar , my home and my table is allways open for you. My home is near to the airport of Athens .If you be here , let me know. My phone is 6945453168. I am going to make a special menu fom you and your family or friends.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Ειναι σαν να μου λες.ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ.
Τι ειναι η χοληστερινη?Εμεις με τα Σερραικα σουβλακια δεν την γνωριζουμε την μανταμ.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Να πεθάνει Κώστα και αυτή και τα τριγλυκερίδια κλπ κλπ!!!
Πολύ όμορφα πράγματα!
Μπράβο!

manos είπε...

Ευτυχως που οι μελισσες δεν γινονται ψητες στα καρβουνα γιατι θα τις εξαφανιζαμε χαχχαχαχαχαχαχαχα
Νασαι καλα φιλε να τα χαιρεσε!!!!!

markos aliprantis είπε...

Kώστα μην φανταστής οτι είναι καμιά επιστήμη για να φτιάξεις ψωμί.
Τα υλικά για το ψωμί που φτιάχνω είναι:4 κιλά αλεύρι ολικής άλεσης,3κιλά αλεύρι κίτρινο και 2 κιλά αλεύρι φαρίνα(μαλακό).Για να φουκώσει βάζω για όλο το αλεύρι αυτό μαγιά όσο δυό σπιρτόκουτα(τα παλιά)χαχα.3 κουταλιές της σούπας αλάτι και 2 ζάχαρι.
Ανακατεύεις όλο το αλεύρι μαζί με το αλάτι και την ζάχαρη.Σε ένα μπώλ βάζεις ζεστό νερό γύρω στους 45 βαθμούς (να το δέχετε το χέρι σου άνετα και ρίχνεις μέσα την μαγιά (χωρίς να την ανακατέψεις.Περιμένης μέχρι σχεδόν να διαλύση από μόνη της(κανα δεκάλεπτο αν δεν είναι παγωμένη).Ρίχνεις στο μίγμα το νερό με την μαγιά και ανακατεύεις συμπληρώνοντας νερό όσο πάρει (όσο πιό αφράτο το ζυμάρι τόσο πιό αφράτο το ψωμί.Χρυσή δουλιά κάνει και ένα μικρό ζημωτήριο που έχω.Αφού το ζημάρι είναι έτοιμο αρχίζεις και το κόβεις όπως θέλεις(τα καρβέλια που κάνω βάζω γύρω στα 800 γρ. ζυμάρι.Τα πασπαλίζεις με μπόλικο αλεύρι πάνω κάτω τα σκεπάζεις με ένα σεντόνι και περιμένεις να φουσκώσουν(τα πατάς με το δάκτυλο και η ζύμη επανέρχεται σχεδόν όπως ήταν πρίν) προσέχοντας απ΄την αρχή να μην τα βάλεις κοντά και κολλήσουν.
Δεν ξέρω τον φούρνο σου πάντως στον δικό μου ξέρω τα "ρόδα του"όπως έλεγαν οι παλιοί δλδ πότε είναι έτοιμος.Θέλει τα ξύλα να τα βάζεις λίγα λίγα και μόλις ασπρίσει είναι έτοιμος.Βγάζεις τα κάρβουνα από μέσα τον σκουπίζεις καλά και τον πλένεις με ένα βρεγμένο πανί(ο λεγόμενος στα νησιά "πανιστής".Τα βάζεις μ΄ςσα και αν ο φούρνος είναι καλός θέλουν γύρω στην μιά ώρα για να ψηθούν.Αν θέλεις κάτι άλλο χτύπα τηλέφωνο.Καλή επιτυχία.

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas,you are very kind ,I m very pleasur your invite in Greece and your city,İf you visit Turkey ı will wait for you my city and my home everytimetoo.İf we meet,we will be speak about usefull conversation bees ,beekeepers ,enviroment and air pollution,global warming and another subjects.İf you give your msn adress we will be speak regularly. I hope we can bee meet as soon as possible Greece or Turkey,I wait your succes and heality news everytime,best regards and wishes.

chaniabee είπε...

εμεις εδω φιλε στην Κρητη την εξαφανίσαμε την χολυστερινη και τα τρυγλικεριδια , πως???
σταματήσαμε να κάνομε εξετάσεις !!!!!!!!
αυξήσαμε το χοιρινό κρέας και το καλο κρασι!!!!!
η φτωχια θελει καλοπέραση!!!! και εγω ειμαι πολυ φτωχός!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Μαρκο ,το εκτιμώ πολύ αυτό και μόλις ευκαιρίσω να κάτσω να ασχοληθώ θα εκτελεστεί η συνταγή σου.

Θεοδόση ακούς τι λέει ο Παντελής, το καλύτερο γιατρικό ειναι αυτό. Βέβαια η κρητική κουζίνα είναι το κάτι άλλο. Α ρε και νά χαμε λίγο ζεστή στάκα Παντελή. Να μου κρατείς αμα κατέβω.

Ανέστη , όλοι οι καλοί χωράμε. Να σου πω με την ευκαιρία ότι στο Γόνιμο ήρθα πέρσι, στο γάμο του φίλου μου του Γιώργου του Καβατζήκη και τα γύρισα σχεδόν όλα εκει γύρω. Πολύ όμορφη φύση και ανθρώποι.

Μανο ,την γλυτώσαν τα κορίτσια.

Ilhami , keep on beekeeping and we meet some day.

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas,Have you affect global warming and bee-eater.We dont see rain during august,have you same problems?Drought coming soon as a dangereous.I hope pass this sıtuatıon short time.Have a good wörks.