Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Τον θυμάστε φίλοι μου ,τον ξάδερφο από το σόι της συζύγου , τον Γιώργη , που ενώ είχε δύο μελισσάκια κάποιο «παλικάρι» του πήρε το ένα και το άλλο το χωρίσαμε για να το πολλαπλασιάσουμε . Από τότε λοιπόν μέχρι και σήμερα ο Γιώργης έκανε το ένα μελισσάκι . . έξι παρακαλώ . Το ένα όμως έμεινε ορφανό και έγινε αρρενοτόκο και έτσι σήμερα το συνενώσαμε .


Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιώργης ενεργεί μόνος του και μόνο όταν είναι σε αδιέξοδο ζητά την βοήθεια μου και τον χαίρομαι για αυτό . Έψαχνε να βρει ένα μέρος να βάλει τα μελισσάκια του ώστε να πάρει λίγο πευκόμελο και τα τοποθέτησε σε γνώριμο σε μένα μέρος που ποτέ όμως δεν το είχα ¨ εξετάσει ¨ μελισσοκομικά .




Όταν σήμερα πήγα να τον βοηθήσω με την συνένωση , τα έχασα όταν διαπίστωσα πως τα πεύκα γύρω από το σπίτι του παππού κοντά στην Λούτσα έσταζαν μέλι , προσπάθησα να φωτογραφίσω τις σταγόνες που πέφτουν ή τις μέλισσες πάνω στις σταγόνες αλλά μάταια , λίγο από βαμβακάδα μόνο.
( ζηλεύω την μηχανή σου Κώστα Κ.)






7 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

What is that Costas,pine forests?

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Ιt is a few pine trees near a small town my friend.

İlhami Uyar είπε...

Do bees get honey from those materials?I think this materıal have generally Mediterenian region and hot climate .I hope you get muchmore pine honey,end of the season.

beelovers είπε...

αυτα είναι ωραία γούστα . σκέτη τρέλα

PanKok είπε...

Του εύχομαι να τα χιλιάσει και να τα χαίρεται, πάντα με υγεία!

μελονικος είπε...

τώρα και εγώ ένα έχω.
το χειμώνα θα τα κάνω 10.
όχι από χώρισμα.
νίκος μελισσας

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Να τα χιλιάση πες του κ απο μένα.Το εχω γεμάτο νερό αν κατέβω γρηγορότερα θα το φέρω. Είναι ο μαέστρος Αθήνα. Καλο ξημέρωμα.