Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

BEE ALARM

Με τρώει ρε παιδιά αυτή η ιστορία με τους κλέφτες και για αυτό επανέρχομαι εκφράζοντας τις ιδέες μου και κάνοντας τρεις προτάσεις .
Α) Πυροσφραγίδα και δύο τρεις μαζί . Αυτοί οι τύποι χτυπούν σπανιότερα μελισσοκομεία που έχουν πυροσφαγισμένες κυψέλες και σε μεγάλο αριθμό .
Αν κάποιος φίλος δεν έχει πυροσφραγίδα και θέλει ,μπορεί να σφραγίσει τις κυψέλες του με τον δικό μου αριθμό και ταυτόχρονα να κάνουμε ένα χαρτί που να νομιμοποιεί την κατοχή των κυψελών αυτών από τον φίλο αυτό. Επίσης θα μπορούσαν πιστεύω δύο –τρεις ερασιτέχνες μελισσοκόμοι (με το ίδιο πνεύμα διαχείρισης των μελισσών) να ενώσουν τα μελισσοκομεία τους ώστε να αυξηθεί ο αριθμός του κοινού μελισσοκομείου ή κατόπιν συνεννοήσεως να πάνε δίπλα σε ένα μελισσοκομείο κάποιου, μεγαλύτερου σε αριθμό κυψελών, μελισσοκόμου .
Β) Τράπεζα μελισσοκόμων
Έγραψα προχτές για δύο μελίσσια που μπορώ να προσφέρω σε έναν φίλο μελισσοκόμο που έχει πληγεί από τους κλέφτες και το εννοώ . Μπορώ να προσφέρω λοιπόν σε τρεις ανθρώπους (γνωστούς μου ή μη) από δύο μελίσσια ή έξι παραφυάδες στον κάθε ένα, την άνοιξη σε δικές τους κυψέλες. Δεν είμαι κουβαρντάς ή ελεήμων και δεσμεύομαι πως δεν θα αποκαλύψω τα στοιχεία όσον μου το ζητήσουν . Νομίζω πως ο καθένας μας , με κάποιο αριθμό άνω των σαράντα μελισσών μπορεί να προσφέρει μια κυψέλη σε κάποιον που έχει πληγεί ( μη νομίσει κανείς πως Χ επί σαράντα = κυψέλες μου)
Γ) Ύποπτα μελισσοκομεία
Όταν εγώ κλέψω μελίσσια από τον Κώστα δεν θα πάω να τα εντάξω στο μελισσοκομείο μου, θα τα πήγαινα κάπου αδιάφορα και ψευτο-κρυμμένα (ύποπτο μελισσοκομείο) ή θα έβαζα τα πλαίσια σε δικές μου κυψέλες και θα πέταγα αυτές του Κώστα.
1. Το ύποπτο μελισσοκομείο ΑΝ είναι πυροσφραγισμένο, μπορώ να βρώ τον ιδιοκτήτη του με δύο τηλέφωνα, ΑΝ δεν είναι θα πάρω τον Σπύρο και έναν χωροφύλακα ή αγροφύλακα και θα πάω να το ανοίξω και να δω αν έχει πυροσφραγισμένα πλαίσια, καπάκι, βάση. Αν ο νόμιμος κάτοχος του με παρεξηγήσει . . . χαλάλι του.
2. Αν πάλι βρω πεταμένες κυψέλες και είναι πυροσφραγισμένες, πάλι θα βρω τον κάτοχο και . . . bee alarm, κάπου κοντά είναι και τα πλαίσια, μέσα σε άλλες κυψέλες
Δεν έχω αστυνομικό δαιμόνιο ρε παιδιά, έχω θυμό όμως για αυτούς που κλέβουν ένα μελίσσι το οποίο δεν θα το αξιοποιήσουν άμεσα ,δεν κλέβουν χρυσό ή τηλεόραση ,κλέβουν ένα εργαλείο ή την ψυχαγωγία μου .

15 σχόλια:

μελιΣακης είπε...

Αγαπητέ Κώστα ,είναι να μη σου τύχει!
Εμένα 26 Μαρτίου 08 , μου ανοίξανε και μου αδειάσανε 9 κυψέλες (πήρανε τελάρα και μέλισσες)δεκάρια μελίσσια.Το λάθος μου βέβαια ήταν ότι δεν είχα σφραγισμένα πλαίσια και η πρόσβαση με αυτοκίνητο ήταν εύκολη. Αλλά όμως για να γίνει αυτή η δουλειά πόσος χρόνος απαιτείται? Ο-οι δράστες ήταν ασφαλώς "συνάδελφοι" και όχι αρχάριοι. Θράσος μέγα αν σκεφτείς το μελισοκομείο απείχε 30 μέτρα από επαρχιακό δρόμο.Κάτι πρέπει να κάνουμε ! Οι φίλοι που έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών δεν μπορούν να σκεφτούν καμμιά λύση?

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas,would you please explain those wörd English meaning?Pyrosfragida,pyrosfagismenes,kouvarntas

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Φίλε Σάκη καλοσόρισες πρωτα απ΄όλα, γιαυτό λέω για την πυροσφραγίδα , αν τα είχες πυροσφραγισμένα ΙΣΩΣ αν ο τύπος πιάνονταν με τα δικά μου στον έλεγχο που θα του γίνονταν θα έβρισκαν και τα δικά σου και του άλλου και ίσως είχε πιο βαριά ποινή, ίσως. Σκοπός ειναι να κάνουμε κάτι για την πρόληψη αλλά και την μερική αποκατάσταση των πληγέντων. Μες την βδομάδα θα ανέβω Βόλο (μάλλον) σε ένα φίλο.

Dear ilhami Uyar i mean the marking of the hives with fire. We put numbers on the hive with fire (pyrosfragida , pyrosfragismenes) kouvarntas mean the man who have enough things and give them with out promblem.

beelovers είπε...

Αγαπητέ Κώστα σωστή η πρόταση σου . Εχω κάνει μιά χαζή σκέψη αν μπορούμε με συνδρομή στο google earth (το ζωντανό) που στέλνει πραγματικής ώρας εικόνες να βρούμε κάτι?

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas Eleftheriou,I send thanksgiving to so much bother and explanation.I m sörry indeed,when I read Greece blogs,some wörds not changhing so I cant understand main subject,if google put Turkish language program menü,we can easely solve language problem,have a good job,stay well.

giorgostz είπε...

gia sas.eimai kainourgios sto xwro twn melisokomwn.twra vasika exw ksekinisei kai m aresei edw osa lete gia enhmerwsh.
file b.kalamiotis sxetika me ayto pou eipes,to google pou mporeis na deis in real time m arese..ksereis mhpws apo pou tha to vrw?eyxaristw!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Δυστυχώς ούτε βιβλιάρια ούτε πυροσφραγίδες σε τελάρα και κυψέλες δεν μας σώζουν! κατά καιρούς χτυπήθηκαν και μεγάλα μελισσοκομεία με όλα τα σημάδια χωρίς να υπολογίζουν οι κλέφτες τίποτα. Παίρνουν στο πέρασμα τους από όποιον βρεθεί μπροστά τους. Προσωπικά την τελευταία φορά που μου κλέψαν δεν μπορώ να πω πως έχω παράπονο αφού μου πήραν από αυτά που μόλις την προηγούμενη είχα τρυγήσει (ίσως είχανε πόνο στη μέση και πήρανε τα ελαφριά…) τώρα τα 3 τελευταία χρόνια στα μέρη μου κλέβουν και με άλλο τρόπο… αδειάζουν μόνο τις γονοφωλιές ή αφήνουν ένα τελάρο με μέλισσες να φαίνεται ότι κινούνται τα μελίσσια.
Καλό βράδυ και καλή αντάμωση!

İlhami Uyar είπε...

I wish you happ cristmas and longlife with happly and healities.

μελονικος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

πατεντιάρης είπε...

Κώστα καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία για σένα και την οικογένεια σου!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Κώστα έυχομαι σε σένα και την οικογένεια σου Χρόνια Πολλά & Καλά Χριστούγεννα!
ΥΓ. Πολλούς χαιρετισμούς στον κ. Δημήτρη

galifabee είπε...

Καλά Χριστούγεννα χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ευτυχία

PanKok είπε...

Κώστα, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά & Καλά Χριστούγεννα! Να χαίρεσαι την οικογένεια και πάντα με Υγεία!

giannis kazanis είπε...

Κώστα σου ευχομαι χρόνια πολλά με υγεια αγάπη και ευτυχία. Καθε σου επιθυμία να γίνεται πραγματικότητα.

chaniabee είπε...

χρόνια πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!