Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Κυρόσκορος – Κώστας 0-1

Αναφέρομαι στο 2009 γιατί το 2008 το σκορ ήταν αντίστροφο .

Πριν από αυτό όμως να σας πω ότι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η Άνοιξη εθεάθει στην Κρήτη και σύντομα θα ανέβει και στην υπόλοιπη Ελλάδα , γι αυτό φίλοι μου να είμαστε έτοιμοι .
Αν και από ότι διαβάζω όλοι κάτι κάνουμε : άλλος βάφει , άλλος ετοιμάζει διαμερίσματα παραφυάδων , άλλος εισάγει μάνες , άλλος ετοιμάζει μισαδάκια , άλλος συρματώνει , . . . μόνο εκεί …. κατά το Βόλο . . . κάποιος κάθετε κοντά στην φωτιά . . . . καμαρώνει ένα γουρουνόπουλο που φέρνει βόλτες. . .και αγκαλιάζεται με κάτι βαρέλια .

Να ναι καλά ο φίλος μας , μάλλον είναι λίγο πιο μπροστά και μπορεί και χαλαρώνει λίγο πριν την έναρξη.

Στο θέμα μου τώρα . Πέρσι , όπως έχω ξανά αναφέρει , νομίζοντας πως έχω λάβει όλα τα μέτρα εναντίων του ακατονόμαστου , αυτός είχε στήσει γλέντι μέσα στις κυψέλες μου , που τις είχα τυλίξει και με σελοφάν . Ήταν τόση η στεναχώρια μου και η τσαντίλα μου που άφησα μερικές κυψέλες όπως ήταν , δεν τις άνοιξα παρά μόνο προχτές ,όταν αποφάσισα να καθαρίσω τα πλαίσια για την νέα χρονιά .

Θέλετε να δούμε μαζί τι αντίκρισα.




Το πλήρες χάος , και μια μυρωδιά ρε παιδιά , απαίσια .




Φέτος όμως δεν του έκανα το τραπέζι , τον άφησα νηστικό χάρη στην κρεμάστρα που έχω και αυτήν ξανά αναφέρει


Και την ξεσήκωσα από Τουρκικό blog που ενώ δεν θυμάμαι το όνομά του , βρήκα όμως μια φωτογραφία του ανθρώπου αυτού που είχα για να θυμάμαι την κατασκευή.










10 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα την βάση αυτή που την έχεις? Σε τι μέρος?

Spyros είπε...

στην τελευταία μελ.επιθ. υπάρχει άρθρο με αντίστοιχη τοποθέτηση πλαισίων σε απόσταση, μέσα σε στίβες πατωμάτων. Τα βάζει 7 (αντί για 10)σε κάθε πάτωμα να μην ακουμπούν μεταξύ τους και να αερίζονται καλά. Τα αφήνει έξω όλο το χρόνο και κανένα πρόβλημα.
Ίσως να είναι το τέλος των αντιοικονομικών ψυκτικών θαλάμων, τουλάχιστον για τους ερασιτέχνες.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Γεια σου φίλε μερακλή.
Τελικά αποδεικνύεται πως ο κηρόσκορος είναι τύπος σκοτεινός και το φως τον ενοχλεί δεν του αφήνει περιθώρια για παρανομίες.
Τάξανε του γύφτου χίλια πρόβατα η πέντε κάρβουνα . Πιστεύω πως ξέρεις τι διάλεξε.
Την καλημέρα μου.

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Κώστα, μερικές ερωτήσεις διότι το καλοκαίρι τον έφερα και εγώ μέσα στην αποθήκη μου, με αποτέλεσμα να φάει μέχρι να σκάσει και όταν τελείωσε το φαγητό αποδήμησε στον Κύριο.

Τα πλαίσια και τα κηρυθρόφυλλα που πιθανόν έχουν τις εκδερματώσεις ή πιθανόν και αυγά του κηρόσκορου, θα τα ξαναχρησιμοποιήσεις έτσι όπως είναι ή θα κάνεις κάποια επέμβαση πριν να τα εισάγεις στις κυψέλες σου?

Οι μέλισσες δεν ενοχλούνται απο τα άσπρα στίγματα (μάλλον εκδερματώσεις) που βρίσκονται πάνω στα κηρυθρόφυλλα?
Χτίζουν πάνω σε αυτά?

Αν γνωρίζεις, σε παρακαλώ ρίξε λίγο φως διότι έτσι όπως έχω καταλήξει μέχρι τώρα, μάλλον θα τα ξανατοποθετήσω την άνοιξη στις κυψέλες μου. Μιλάμε όμως για ολόκληρα κηρυθρόφυλλα με αυτά τα στίγματα και όχι για μισοφαγωμένα ή κατεστραμένα πλαίσια.

Φιλικά και συντροφικά......

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Ανέστη, η βάση με τα πλαίσια είναι μόνιμα μέσα στο μελισσοκομικό μου εργαστήριο. Φροντίζω μόνο να μην έρχετε σε επαφή με άλλα αντικείμενα.

Σπύρο , μακάρι η κατασκευή αυτή να είναι η λύση για τον σκοτεινό, ακατανόμαστο τύπο.Παρόλο που μας τρώει χώρο ,γλυτωνουμε φάρμακα και ψυκτηκές μονάδες.


Θεοδόση , δεν ξέρω τι πήρε ο γύφτος (φαντάζομαι) εγώ νά σαι σίγουρος πως θα έπαιρνα το κοπάδι.

Φίλε και γείτονα Τειρεσία , δεν μαντεύεις (χα χα). Θα τα φυσήξω με αέρα πριν τα βάλω στην κυψέλη για να φύγουν τυχόν σκόνες . Εσύ όμως τί πραγματικά βλέπεις Κώστα , οι εκδερματώσεις όπως λές είναι ΄κάτι που φαίνετε εύκολά και θα το καθάριζα ακόμα και με το χέρι ή τίναγμα του πλαισίου, μήπως αυτό είναι μέσα και θέλει ¨σκάλισμα¨για να βγεί ? Αν είναι έτσι πέτα το.
Αν είναι εκδερματωσεις θα το καθάριζαν και τα κορίτσια σου.
Παντα όμως μπορούμε να το δούμε και μαζί.

lingistis είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή!!!

Δηλαδή κατά την διάρκεια της ημέρας τα πλάισια τα βλέπει φως?
Δεν μαζεύονται μέλισσες? Τα πλάισια από τρύγο, με γύρη κλπ όλα εκεί στην αράδα τα έχεις?

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Φίλε lingistis (δεν γνωρίζω το όνομά σου), φως έχει το δωμάτιο, δεν τα βλέπει όμως μονίμως ο ήλιος.
Επειδή πειραματίζομαι ,έβαλα και μερικά πλαίσια με γύρη και μέλι και για λίγες μέρες είχα μέλισσες και σφύγγες για παρέα μέχρι που τα καθάρισαν. Δεν με ενοχλούσαν όμως και εγώ τις χάζευα.

Τελευταία βλέπω από τους γείτονες και ένα άλλο είδος σταντ , κατακόρυφο , που λογικά θα έπιανε λιγότερο χώρο. Έχει την μορφή τελάρου λαχανικών και δείχνει πιο εύχρηστο, θα το δοκιμάσω .

Αντωνης Κεκιδακης είπε...

μπραβο κωστα.βεβαια θα πρεπει να δουμε με την ανοδο της θερμοκρασιας τι θα γινει .Αν και πιστευω οτι ολα καλα θα πανε,(καθότι σκοτεινος και αναεροβιος τυπος,συμφωνα και με το αρθρο της μελ. επιθεωρησης).ισως τελικα ειναι η λυση!!!

Arıcı 07 είπε...

Ιστολόγιο Ελληνικά okuyun.Dil εργαλεία για την Ελληνική ekleyin.Bizde στη συνέχεια, κάντε κλικ στον τίτλο κομματιού θα okuyabilelim.Önce Αγγλικά.Arıcı 07

Beekeeper είπε...

έσκισε λοιπόν η κατασκευή. Μπράβο.