Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ξανά τα ίδια . . . .

Μέσα από την ενασχόληση μου με τα μελισσάκια έχω γνωρίσει πολύ κόσμο , κι επειδή κι εγώ είμαι κοινωνικός άνθρωπος έχω κρατήσει πολλές από αυτές.

Μια τέτοια γνωριμία έγινε πέρσι κι αφορμή ήταν η κλοπή των τριών από τα τέσσερα μελίσσια του Κώστα . Χτες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε το παιδί πως έπεσε θύμα κλοπής ξανά.

Το πρώτο από τα λίγα που μπορώ να κάνω για αυτόν είναι να του δώσω λίγο χώρο στο ιστολόγιο μου να πει αυτό που θέλει , σε όλους εμάς.

Για διαβάστε τον λοιπόν :



Όταν ο μελισσοκόμος, εκτός των εχθρών των μελισσών, έχει να αντινετωπίσει ακόμη έναν πολύ χειρότερο............ Τον άνθρωπο.

Σήμερα, καθώς πέρναγα φώτα στην βεράντα μου, έριξα την συνηθισμένη καθημερινή μου ματιά προς τα 8 μελισσάκια μου, μιας και απο την προηγούμενη κλοπή που είχα βιώσει τα είχα φέρει σε οπτική επαφή με το σπίτι μου και σε απόσταση περιπάτου 3 λεπτών, στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας.
Η πρώτη μου αντίδραση στο οτι κατάφερα να δω μόνο ένα, ήταν να πάρω και τα κυάλια μου διότι δεν πίστευα στα μάτια μου.
Το αίσθημα μου μετά απο την επιβεβαίωση της πρώτης ματιάς, δεν περιγράφεται με λόγια.
Μόνο σε εφιάλτες το έχω ζήσει.......
Αυτό που σου αφήνει στο τέλος βέβαια μπορώ εύκολα να το περιγράψω. Σφίξιμο στο στομάχι και πικρίλα στο στόμα, που θα διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμη.
Μου είχαν κλέψει τελικά τα 7 απο τα 8, με χειρουργικές και πολύ προσεκτικές κινήσεις μιας και βρήκα με τέλεια συμμετρία όλα τα φελιζόλ μπροστά στις παλέτες που είχα επάνω τις κυψέλες μου.
Η κλοπή μάλλον έγινε Σαββατόβραδο προς Κυριακή 20 του Σεπτέμβρη..

Δηλαδή υπάρχει μελισσοκόμος που θα μπορούσε να κάνει τέτοια ενέργεια?
Διοτι μην με ρωτήσετε, πως ξέρεις αν είναι μελισσοκόμος ή όχι?
Τα μελισσάκια δεν είναι ούτε χελώνες, αλλά ούτε γατάκια και σκυλάκια να τα κουμαντάρεις, όντας ανίδεος.

Πόσο ζώο και ρηχότατος πρέπει να είναι κάποιος που γνωρίζει την αγάπη που έχει ένας μελισσοκόμος για τα μελισσάκια του, ώστε να του τα αφαιρέσει?

Εμένα πλέον μέσα σε 1-1/2 χρόνο ενασχόλησης με την μελισσοκομία, μου έχουν κλέψει συνολικά 10 μελισσοσμήνη.
Ολοι με ρωτούν τι θα κάνω?
Αν θα τα παρατήσω?
Ποτέ, γιατί αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Αν οποισδήποτε απο τους πολλούς ευσυνείδητους συναδέλφους ποτέ έλθει σε επαφή είτε με τις πυροσφραγισμένες κυψέλες μου είτε με τα πυροσφραγισμένα πλαίσιά μου (συνολικά 90 αφού μου πήραν και 2 διόροφες), σας παρακαλώ να με ενημερώσει άμεσα.
Οι κυψέλες μου είχαν όλες χρώμα άσπρο με πράσινα νούμερα και στο μέρος που είχα κτυπήσει την πυροσφραγίδα πάνω απο τις εισόδους είχα βάψει με πράσινο χρώμα.
Ο μελισσοκομικός μου κωδικός είναι EL902/336, το όνομά μου είναι Κώστας Ιωάννου και το τηλέφωνό μου είναι το 6936-584576.
Ηδη έχω κάνει μήνυση στην Ασφάλεια για την κλοπή (δεν περιμένω και πολλά απο αυτή την κίνηση βέβαια) και περιμένω την συνδρομή κάποιων απο τους συναδέφους μας μήπως και μπορέσω ποτέ να συναντηθώ με αυτά τα ανθρωπόμορφα, γιατί τους επιφυλάσσω μια σούπερ έκπληξη.....

Φιλικά και συντροφικά......

6 σχόλια:

Exagono είπε...

Kωστα κουραγιο.Να του κοπουν τα χερια τον αλητη που στα εκλεψε.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Φίλε μου στον καθένα μπορελι να συμβεί αυτό.
Το άδικο δεν ευλογείτε.

Joanne είπε...

Καλημερα με θλιψη,κανω μια προταση,ειμαι στον διπλανο νομο των φιλων μου του Φορη και του Ανεστη ειναι αδυνατο νομιζω,αν και τον Δεκεμβριο θα κατεβω στην εκθεση στην Αθηνα να δωσουμε οποιος μπορει απο μια ,ενα μελισσι στον φιλο μας ,εμας το ενα θα το ευλογισει ο Θεος δεν ειναι τιποτα,να μαζεψει,να ξεκινησει την ανοιξη με αυτα που καποια ζωα του εκλεψαν,να εχει την ανοιξη καμια 10 αρια,ας ερθει ο καθενας μας στη θεση του ,οποιος δεν μπορει να στειλει,ασ προτεινει με ποιο τροπο να βοηθεισουμε....κουραγιο φιλε!θα αφησω το ονομα της κορης μου να μην φενεται το δικο μου.

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Κατ'αρχήν Κώστα, το ευχαριστώ για την ανάρτηση είναι λίγο.
Πιστεύω πως τα ζώα αυτά μάλλον ειναι της περιοχής και όποιου μελίσσια είναι άγνωστα σε αυτούς είναι το θήραμά τους.....

Φίλοι, Φόρη, Ανέστη και βορειοελλαδιτη που την κόρη σου την λένε Ιωάννα, σας ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας και για την πρόταση.
Εγώ την άνοιξη θα έχω πάλι καμμία 10αριά μελισσάκια και δεν είναι αυτός ο σκοπός της ανάρτησης. Ο σκοπός της ανάρτησης είναι να το μάθουν όσο περισσότεροι ευσυνείδητοι φίλοι μελισσοκόμοι μήπως και καταφέρουμε να πιάσουμε τα ανθρωπόμορφα με τα πυροσφαγισμένα μου πλαίσια στην κατοχή τους. Μην ξεχνάτε πως εκτός των κυψελών, που μπορούν εύκολα να κρύψουν ήταν και τα πλαίσια πυροσφραγισμένα.

Τα μελισσάκια τα είχα φροντίσει κατάλληλα και ήταν έτοιμα για τα πεύκα.
Σίγουρα οι δειλοί θα τα χρησιμοποιήσουνε εκεί πριν να τα καταστρέψουν.....

Αν οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή σας (δηλ. κανένα πλαίσιο πυροσφραγισμένο με τον κωδικό EL902/336), ενημερώστε με και εγώ έχω τον τρόπο να μην το αφήσω να πέσει κάτω (φυσικά δεν εννοώ πως θα καλέσω την αστυνομία)....

Φιλικά και συντροφικά.....

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Η χαρά του κλέφτη είναι προσωρινή. Ποτέ δεν θ αξιωθεί να κάνει προκοπή. Ανεμομαζέματα ανεμοσκορπίσματα. Αργά η γρήγορα θα πληρώσει. Θα βάλουμε και αυτό το νούμερο στην μεγάλη λίστα των κλεμμένων που ξέρης ο θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη.

markos aliprantis είπε...

Ευτυχώς και οι κλοπές εδώ είναι ελάχιστες γιατί με τόσους εχθρούς που έχουν οι μέλισσες αν είχαμε και κλέφτες τοτε θα έκανα καμιά άλλη δουλιά.