Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Όμορφη μέρα για έλεγχο προμηθειών


Ενόψει της  «κακοκαιρίας»  που ακούγεται πως έρχεται και του καλού καιρού που είχε σήμερα στην περιοχή του Μαραθώνα , άφησα για λίγο τις κατασκευές και πήγα στα μελισσάκια να  ελέγξω τις προμήθειες και να συμπληρώσω όπου απαιτείται.
   Τα δυνατότερα μελίσσια είχαν φάει τη βανίλια που τους έβαλα προ 8 – 9 ημερών ( 1.200 με 1.500 κιλό) και ο πληθυσμός είχε φύγει από το πάνω μέρος των πλαισίων , αφού δεν είχε τι να κάνει εκεί.  Ήταν όλος ανάμεσα στα πλαίσια και ζουζούνιζε από εργασιομανία , κάτι είχαν βρει και κουβαλούσαν οι κοπελιές.  



Στην φωτογραφία βλέπετε το λεπτό νάιλον (από μεγάλη συσκευασία βανίλιας , ανοιγμένη) που χρησιμοποιώ , με απόσταση περίπου 5 εκατ. μπρος – πίσω από τις άκρες των πλαισίων, σαν εσωτερικό καπάκι. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν η παρουσία γώνου, σε μεγάλη έκταση, όλων των ηλικιών και συμπαγής σαν να ΄ταν Απρίλης  (στα 7αρια – 8αρια , όχι τόσο στα πιο μικρά).      

Η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει άσκημα αποτελέσματα αν ο καιρός κλείσει τα μελίσσια για μεγάλο διάστημα. Εάν δε (που δεν το βλέπω) τα αναγκάσει να φτιάξουν μελισσόσφαιρα ,η κατάσταση μπορεί να γίνει και τραγική.
Προβληματίζομαι όμως , δεν πολύ φοβάμαι γιατί :  Σφιχτά είναι , στεγνά είναι , τον βοριά δεν τον βλέπουν , φαί  έχουν , ε ε ε ε κι ο καιρός πόσο κρύος να γίνει ?

Τα κορίτσια κουβαλούσαν γύρες κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος , και …. Εδώ μένει από μπαταρία η φωτομηχανή.


Γενικά ήταν σε καλό δρόμο τα κορίτσια μου , πιστεύω πως έκανα ότι έπρεπε , έκανα και τον Σταυρό μου και προχώρησα.

10 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΑΣ είπε...

Πρωτα ο Θεος να πανε ολα καλα.
Αμα γεννανε μην φοβασαι.
Ενας ασχετος.
ΜΗΤΣΟΣ

Mike.IT είπε...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

μελιΣακης είπε...

Κώστα ,πολύ ξανοίχτηκε το συγκεκριμένο μελίσσι.Σαν λίγες μου φαίνονται οι μέλισσες.Καλύπτουν το γόννο?

Exagono είπε...

Κωστα παντα επιτυχιες ναχεις.

markos aliprantis είπε...

Κώστα έτσι είναι έχουν πολύ γόνο τα μελίσσια αλλά αν έχουν πολύ φαΐ μην τα φοβάσαι.

chaniabee είπε...

Η βανίλια φίλε αυτό κάνει! Τα διεγείρει εύκολα! Τα μελισσάκια σου μου φαίνονται μια χαρά βάζε τους μεγαλύτερες συσκευασίες βανίλιας την παίρνουν πολύ πιο εύκολα από το ζυμάρι! Καλή μελισσοκομική χρονιά να έχεις!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Κακό μάτι να μην τα δει .
Καλή συνέχεια και τους χαιρετισμούς μου στον κυρ Μήτσιο.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και πιό πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά.

glam είπε...

Γεια σου Κώστα, σχετικά με το τάισμα βανίλιας , έχω προσέξει ότι, μερικά την παίρνουν γρήγορα ενώ άλλα όχι, ενώ είναι της ίδιας δυναμικότητας, ίσως να παίζει ρόλο η ποσότητα του μελιού που έχουν αποθηκεύσει......

Beekeeper είπε...

Aντε.. καλη συνέχεια