Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Γεωπονική Πύλη


Πριν από μερικά χρόνια (35 τα άτιμα)  , σαν μαθητής δημοτικού , είχα την εντύπωση πως Γεωπόνος είναι κάποιος που έχει ένα μαγαζί  που μυρίζει λίγο άσχημα και πουλά φάρμακα για τα φυτά και τα αμπέλια,  περνούσα καθημερινά βλέπετε μπροστά από ένα τέτοιο κατάστημα .

Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως είναι μια επιστήμη από τις πιο  χρήσιμες στην ανθρωπότητα με απίστευτο εύρος αντικειμένων και οριζόντων που εξελίσσεται καθημερινά . Οι άνθρωποι δε που ασχολούνται με την γεωπονία δεν είναι σαν τον κυρ Θανάση (μπακαλόγατος) που θυμάμαι αλλά σοβαροί επιστήμονες σαν τους δύο καλούς μας φίλους από την Ραφήνα και την Πέλλα .

Μια ομάδα εν εξελίξει τέτοιων ανθρώπων λοιπόν (φοιτητές) έφτιαξε μια πύλη , την Γεωπονική Πύλη  , στο διαδίκτυο και μας προσκαλεί η ομάδα να περάσουμε από αυτήν , σύντομα είπαν θα έχουν και μελισσοκομικά θέματα .

Τις καλύτερες ευχές μου για τα παιδιά αυτά που καλούνται σε δύσκολες στιγμές να γίνουν επαγγελματίες και που μπορούν πιστεύω μέσα από την δουλειά τους να βοηθήσουν και την πατρίδα μας , όταν κάτσει επιτέλους η σκόνη , να σηκώσει ξανά το κεφάλι της . 

6 σχόλια:

love2love είπε...

χιχι πλεον δεν μυριζουν τοσο ασχημα και σιγα σιγα νιωθουμε οτι ο κοσμος θα γυρισει στα χωραφια οποτε καλυτερα ας ξερουν τα βασικα.
να στε καλα για αυτην την ωραια κινηση και ελπιζουμε να μπαινετε μεσα και να βρησκετε κατι θετικο που να σας ενδιαφερει.

İlhami Uyar είπε...

I wish succes all young actıvists,with my best wishes

evangelos naxios είπε...

Τον Σπυρο τον παρακολουθω απο το μπλογκ ,εκτιμω οτι ειναι καλο παιδι.Τον Ανθιμο εχω την τιμη να τον γνωριζω!!!!!!!!!!!!!!

Μακαρι ολοι οι ανθρωποι να συνδιαζουν τις γνωσεις τους με την ταπεινωση,ειμαστε τυχεροι....

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Tαπεινοτητα Βαγγέλη , όχι ταπείνωση.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Γεια σου Κώστα.
Για την προηγούμενη ανάρτηση …θέλω να ρωτήσω αν ξέρης σε ποιους δρόμους κυκλοφορεί αυτός ο χάρος με έναν άξονα με τόσο φορτίο και προφανώς χωρίς φρένα …για να μην ανταμώσουμε. Κατά τα άλλα πολύ ωραία.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γειά σου Θεοδόση , έχει φρένα και έχει και διπλές ρόδες, παρόλα αυτά όμως θέλει κουράγιο να το χειριστείς.