Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τρύγος ανασύνταξης


Όπως θα έχετε μάθει, από αναρτήσεις άλλων  ‘’πληγέντων ‘’ φίλων, το έργο με τις δηλητηριάσεις μελισσιών ξαναπαίζεται στην Ανατολική Αττική .

Ευτυχώς φέτος ήμασταν υποψιασμένοι  και οι περισσότεροι φύγαμε έγκαιρα  μακριά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες .

Τα μελισσάκια μου, μετά από έλατο – θυμάρι – καστανιά – παραγωγή βασιλικού πολτού (σε τέσσερις  γωνιές της νοτίου και κεντρικής Ελλάδας που υποφέρει )  , βρίσκονται στον κάμπο της Βοιωτίας και ανασυντάσσονται για να προωθηθούν (που τα βρίσκω και τα γράφω ??) στο  Β΄ βάρεμα του πεύκου.

 Με αφορμή την ανασύνταξη  , την Δευτέρα πήγα με τον φίλο μου τον Κυριάκο και πήραμε ότι πλαίσιο με μέλι ή χωρίς μέλι περίσσευε από τα μελισσάκια , με σκοπό να τα σφίξουμε γιά το πεύκο, όπως μας είπε ο Σπύρος ο Σκαρέας στα πρόσφατα σεμινάρια που έκανε ο Σύλλογος μας ο Κηφήνας στην Νέα Μάκρη . 





Τα πλαίσια αυτά ήταν αυτά που στους προηγούμενους τρύγους είχαμε αφήσει παραπάνω από ότι έπρεπε στα μελίσσια  με την κρυφή ελπίδα ( που πεθαίνει τελευταία αλλά πάντα σχεδόν την βρίσκουμε νεκρή) μήπως και χρειαστούν αν συνεχίζονταν η μελιτοέκκριση ή νεκταροέκκριση .




Ελάχιστο έλατο , λίγο όψιμο θυμάρι και καστανόμελο που δεν τρυγήθηκε πριν,  ήταν ο καρπός της ‘’σούμας’’ . Σήμερα το πρωί , δύο μέρες μετά τον τρύγο , πήγα με πολύ περιέργεια να δω τι έκανα αναμιγνύοντας ανθόμελο και  μελίτωμα , το γλυκό έλατο και θυμάρι με την πικρή καστανιά . 

Το αποτέλεσμα με εξέπληξε ευχάριστα , έχω ένα γλυκό μέλι που στο τέλος αφήνει στο στόμα μια πικρή (όχι άσκημη ) ιδιαίτερη γεύση .Το μέλι αυτό προορίζετε για φίλους και γνωστούς γιατί   : 1ον  δεν είναι πολύ και  2ον  τι όνομα να του δώσω , θα αρέσει σε όσους κληθούν να το πληρώσουν .

Για τους πιστούς πελάτες μου βέβαια,  έχω μέχρι τώρα εξαιρετικό ανθόμελο και φίνο θυμαρίσιο μέλι.

Καλές διακοπές ή τουλάχιστον καλή ξεκούραση φίλοι.     

7 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα
καλοφάγωτο και καλοπούλητο.
Τα γραπτά σου΄΄γράφουν''
χαιρετισμούς στον Κυριάκο.

THOMAS είπε...

Καλοέξοδο και πάντα επιτυχίες σε αυτά που κάνεις...

Koutsoukos Kostas είπε...

Πάντα καλά νέα να έχεις. Ο πολτός και η γύρη σου ήταν εξαιρετικα΄!

Dimitris Ninis είπε...

Ελπίζω να προλάβω να δοκιμάσω κι εγώ από το χαρμάνι Κώστα ….Εύχομαι το πεύκο να σου δώσει ότι δεν πήρες από τις άλλες ανθοφορίες .Αν δεν τα πούμε καλές διακοπές .

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλοξοδεμένο και σ άλλα με υγεία.

evangelos naxios είπε...

Τις θερμότερες ευχές μου.....!!!!


Αγαπητέ φίλε θα διαφωνήσω μαζί σου εκεί που λες.....τι όνομα να του δώσω......τέτοιο μέλι και προβληματίζεσαι???????

Exagono είπε...

Παντα γεματα τα βαρελια σου ναναι.