Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Ο πρώτος αφεσμός για εφέτος


Με ανάμεικτα συναισθήματα αντίκρισα τον πρώτο αφεσμό για εφέτος . Τον περίμενα βέβαια από την στιγμή που έφτιαξε ο καιρός και ήμουν προετοιμασμένος , η κυψέλη που βλέπετε είναι παγίδα εφοδιασμένη με μαντιλάκι έλξης αφεσμών.  Όπως ήταν φυσικό έγινε το επίκεντρο  συζήτησης και παρατήρησης , της μελισσοκομικής παρέας μέχρι την τελική σύλληψή του .  Για την διευκόλυνση του ανοίξαμε το καπάκι και προσθέσαμε ένα πλαίσιο γόνου (ανοικτού - κλειστού). Μετά απο τόσες πολλές βροχές η ένταση της άνοιξης και (άρα) οι σμηνουργίες προβλέπεται  να μας πονοκεφαλιάσουν.

Οι σμηνουργία των αποικιών μας είναι κάτι το φυσικό , πολύ πιστεύουμε πως φανερώνει την καλή υγεία και την ευεξία που νιώθουν αυτά. 

Καλό θα είναι να φροντίσουμε να εκμεταλευτούμε την τάση αυτή των αποικιών μας , αν δεν μπορέσουμε να την καταστείλουμε.    Η τοποθέτηση παγίδων για τους αφεσμούς μας ,  είναι ένας τρόπος .

Καλή άνοιξη φίλοι και καλή συνέχεια της μελισσοκομικής χρονιάς
.

2 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλορίζικο φίλε.
Χθες στα πρώτα 5 που άνοιξα μ έπιασε απελπισία είχαν όλα βασιλοκέλια αλλά ευτυχώς μετά η κατάσταση ελεγχόταν .Κοίτα να δεις σύμπτωση.
Αν φτιάξη ο καιρός [κόψουν οι βροχές ] θα έχουμε έκρηξη απότομη.

Koutsoukos Kostas είπε...

Αμάν, αμάν...