Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ

Φίλοι μου καλοί για σας , λόγω του φόρτου εργασίας και στα μελισσάκια και στην κύρια δουλεία μου, είχα αποστασιοποιηθεί για λίγο . Σαν να μην έφτανε αυτό είχα και τρεις ημέρες βλάβη στο μόντεμ. Τώρα μόλις κάθισα στον Η/Υ να μάθω νέα σας , πριν από αυτό όμως θα αναρτήσω την πιο κάτω επιστολή του φίλου μου, του Σπύρου (ακόμα ένας Σπύρος) προς όλους τους μελισσοblogers .

Ο Σπύρος θιγεί με μια δόση χιούμορ ένα πολύ σοβαρό θέμα , που όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά (εγώ πρώτος)


Η επιστολή


Αγαπητοί πρώην (μετά λύπης μου) συνάδελφοι χομπίστες μελισσοκόμοι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την τελευταία μου εμπειρία από τα μελίσσια μου.
Είμαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος με μόλις δυο μελίσσια (αυτό που λέμε μελισσοκόμος γιαλαντζί)।

Ξεκίνησα τη δραστηριότητα αυτή πριν από τρία περίπου χρόνια। Σε αυτό το διάστημα με είχαν τσιμπήσει αρκετές φορές μέλισσες και δεν είχα πάθει κάποια αλλεργική αντίδραση παρά μόνο κάποια πρηξίματα.

Πριν από ένα μήνα λοιπόν είχα πάει ως όφειλα να επιθεωρήσω τα μελίσσια μου.
Φοράω τον εξοπλισμό μου και ξεκινάω……। Μια μέλισσα όμως μπήκε από κάτω από το προστατευτικό μπουφάν και με τσίμπησε στο λαιμό। Δεν έδωσα σημασία και συνέχισα τις εργασίες μου। Μετά από λίγο όμως ένιωθα ένα μούδιασμα και μια τάση λιποθυμίας. Πήγα κάθισα στο καρεκλάκι μου για να νιώσω καλυτέρα αλλά τίποτα. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα… Καταλαβαίνω ότι θα λιποθυμήσω πηγαίνω στο αμάξι μου κλείνω πόρτες παράθυρα και τηλεφωνώ στη γυναίκα μου για να έρθει να με βρει και στη συνεχεία με τις λίγες δυνάμεις που μου απέμειναν βγάζω το αυτοκίνητο μου από τη περιοχή και μετά έχασα τις αισθήσεις μου.

Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να βρίσκομαι στο φορείο του κέντρου υγείας (κατουριμένος και χεσμένος) Ν. Μάκρης και το γιατρό να μου κάνει ένεση αδρεναλίνης σώζοντας μου τη ζωή. Όπως καταλάβατε είχα πάθει αλλεργικό σοκ.
Στη συνέχεια διακομίσθηκα σε νοσοκομείο όπου ο αλεργιολόγος μου είπε ότι <<δεν έχει καμιά σχέση ότι δεν ήσουν αλλεργικός πριν και πόσες μέλισσες σε είχαν τσιμπήσει από σήμερα είσαι>>

Άρα λοιπόν όλοι είμαστε εν δυνάμει αλλεργικοί।

Σαν συμβουλή λοιπόν και σαν εμπειρία αυτό που μου έσωσε τη ζωή είναι μια σειρά διαδικασιών που έκανα
Δεν υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και τηλεφώνησα αμέσως στη γυναίκα μου
Η γυναίκα μου ήξερε που είμαι και που είναι τα μελίσσια μου
Είχα το κινητό μου
Της είπα στο τηλέφωνο ότι με τσίμπησε μέλισσα। Έτσι ο γιατρός ήξερε αμέσως τι να κάνει।
Οδήγησα το αμάξι μου όσο μπορούσα μακριά από τα μελίσσια (6-7μετρα) ώστε να μπορούν να με πλησιάσουν με ασφάλεια।

Συμπέρασμα πάντα κινητό μαζί, καλά είναι και κάποιος για παρέα μαζί, φοράτε πάντα όλα τα προστατευτικά και μη λέτε <<εμένα με έχουν τσιμπήσει χιλιάδες εμένα εκείνο και εμένα το άλλο>> και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες που έχουν στείλει στον άλλο κόσμο, κόσμο και κοσμάκη। και ίσως μια ένεση αδρεναλίνης ΑΝΑΡΕΝ των 300mg.

Από εδώ και μπρος θα πρέπει να κάνω μια θεραπεία <<απευαισθητοποίηση>> η οποία κρατάει 3-5 χρόνια και σαν αποτέλεσμα θα έχει να αντέχω το δηλητήριο από 2 μέλισσες.
Φυσικά τα μελίσσια μου τα έδωσα στο φίλο μου τον Κώστα και έτσι θα μπορέσω για πρώτη φορά στα τρία χρόνια να πάρω μέλι από αυτά.


Φιλικά Σπύρος Ζαχαριουδάκης

9 σχόλια:

apomel είπε...

Να το διαβάσουν και η άνετοι του επαγγέλματος.
Τελικά , μήπως έχουμε όλοι μας ένα σημείο ευαίσθητο?
Και αν το βρει η μέλισσα μας στέλνει?
Μήπως πολλοί από εμάς έχουμε παραπάνω από ένα σημείο?

Και αυτή η θεραπεία πολύ μεγάλη βρε αδερφέ.

pispirigos21 είπε...

ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ.ΕΧΩ 15ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.PISPIRIGOS21 BLOGSPOT.COM

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Ανάλογη δημοσιεύση είχα κάνει για γνωστό μελισσοκόμο που δεν είχε την ίδια τύχη με τον φίλο Σπύρο.
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι αυτό: "Είμαστε όλοι εν δυναμη αλλεργικοί." Η anapen κοστίζει περί το 60 ευρώ και την καλύπτουν τα ταμεία.
Σύμφωνα με το Θρασυβούλου υπάρχει υποψία πως κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα σε συνδυασμό με το δηλητήριο της μέλισσας προκαλούν την αλλεργία. Ο Σπύρος έπερνε κάποια φαρμακευτική αγωγή;

bees-spell είπε...

Να, αυτά είναι που φοβάμαι.
Ευτυχώς που σώθηκε ο άνθρωπος.

chaniabee είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά στην Ν. Μάκρη? Τι έχουν οι μέλισσες και σας στέλνουν στο κέντρο υγείας?? Και οι δυο που πάθανε αλλεργικό σοκ τους λεγανε Σπύρο??? Μήπως οι αμερικανοί φεύγοντας σας άφησαν περίσσιο ουράνιο??? Ή μιλάμε για τι ίδιο άτομο???

chaniabee είπε...

Συγγνώμη αλλά τώρα είδα ότι αυτόν τον λένε Ζαχαριουδακη!!! Άρα οι μέλισσες δεν γουστάρουν τους Σπύρους και που είναι από την Ν Μάκρη!!! Τέλειωσε αυτό είναι!!! Εγώ έβγαλα το συμπέρασμα!!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γειά σου ρε Παντελή με τα ωραία σου. Ρε συ ,λες να ναι έτσι.Σπύρος και Κεντρο Υγείας Ν.Μακρης ,ο συνδιασμός που σε στέλνει.

Παιδιά ,πιστεύω πως θα απαντήσει ο ίδιος ο Σπυράκος στις ερωτήσεις σας.

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Μόλις διάβασα το σχόλιο του Σπύρου, πείστηκα πως ως αρχάριος και επειδή εκεί που πάω δεν είναι και πολύ βατή περιοχή, θα πρέπει να έχω μια ένεση αδρεναλίνης μαζί μου.
Πάω σήμερα να την αγοράσω κιόλας.

Unknown είπε...

δοκιμαστε να βαλετε λιγη χλωρινη στο σημειο του τσιμπηματος.εχω γλυτωσει πολλες κορτιζονες.Ενα ΄"μυστικο" απο εναν γερο κυπριο