Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

«ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ» ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΗΡΟΣΚΟΡΟΥ

Πέρσι το φθινόπωρο , για να προστατέψω τις κηρήθρες μου από τον μπαμπέση κηρόσκορο (χωρίς την χρήση φαρμάκων) , τις κατέψυξα για μία – δύο ημέρες και μετά τις έβαλα σε πατώματα , τυλιγμένες ερμητικά με σελοφάν.
Την άνοιξη ο άμοιρος , όταν πήγα να πάρω πλαίσια , ανακάλυψα πως στο 20% των προστατευμένων πλαισίων μου έκανε τρελό πάρτι ο κηρόσκορος με παιδιά και εγγόνια . Κάποια μακακία θα έκανα .
Απογοητεύτηκα και τσαντίστηκα αλλά αποφάσισα πως εδώ έχουμε πια ανοίξει πόλεμο , εγώ κι αυτός .
Σε ένα Τουρκικό blog ( πραγματικά λυπάμαι που δεν θυμάμαι πιο ) (help my if you can Ilhami Uyar ) είδα φωτογραφίες μιας κατασκευής , μάλλον αποθήκευσης κηρηθρών, που μου άρεσε και την αντέγραψα για να την δοκιμάσω.
Νατην λοιπόν

Κανονικά χωράει και άλλη μια σειρά κηρηθρών πιο πάνω .
Αυτό που μου άρεσε και ασχολήθηκα ήταν ότι θα μπορώ να έχω μεταξύ των κηρηθρών όσο κενό επιθυμώ έτσι ώστε μεταξύ τους να κυκλοφορά αέρας και φως πράγματα ανεπιθύμητα στον κηρόσκορο .
Η απόσταση καθ ύψος είναι τόση – όση χρειάζεται ώστε να μπει και να βγει το πλαίσιο από την κατασκευή με ασφάλεια . Το μήκος είναι 2,5 μέτρα και είναι φτιαγμένο από στραντζαριστό γαλβανιζε 38 Χ 38 mm


Επειδή το πάω και περά – δώθε , έβαλα και ρόδες.


Κάθε σειρά χωρά περίπου 50 πλαίσια , αυτό που βλέπετε δηλαδή χωρά 15 πατώματα।



Η κατασκευή είναι πειραματική , τα πλαίσια είναι στην θέση αυτή σχεδόν δύο μήνες και πάμε καλά . Το πρόβλημα που βλέπω είναι αυτό του χώρου εναπόθεσης της γιατί πρέπει να προστατεύονται οι κηρήθρες και από την σκόνη και τα τυχόν άλλα έντομα , έχω σκεφτεί μια κατασκευή σαν υπόστεγο ανοιχτό τριγύρω για το φως αλλά ταυτόχρονα κλειστό με διάφανο πλαστικό.

Εδώ λοιπόν θέλω τις γνώμες σας , παρακαλώ μηνύστεμε .

Ο χώρος που φαίνετε στις φωτογραφίες είναι το μελισσοκομικό μου εργαστήριο (και όχι μόνο) στον Μαραθώνα ,προηγούμενες φορές έχει χωρέσει και είκοσι άτομα σε τραπέζι με καρέκλα , πιάτο , πιρούνι (πλαστικά) και ποτήρι .
Τι λέτε , μαζευόμαστε ένα Σάββατο να γνωριστούμε ,να μελισσοκουβεντιάσουμε (θα υπάρχει θέμα γύρω – γύρω ) να ψιλοφάμε και να πιούμε ένα κρασί ?
Μπορούμε βέβαια να συναντηθούμε και σε μια ταβέρνα ( λέω ARGENTINA) ή και οπουδήποτε αλλού φτάνει να βρεθούμε., παρακαλώ ξανά μηνύστεμε


9 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Πολύ καλή δουλειά.
Η πρόταση άκρως ενδιαφέρουσα αλλά...

beelovers είπε...

καλή και δεκτή η πρόταση. πές ημέρα και ώρα

glam είπε...

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση
Χαρά μου να συμμετάσχω και να συμβάλλουμε και εμείς , ο καθείς με τον τρόπο του, εγώ π.χ.με πρόβεια φέτα εξ Αγράφων (τα γίδια τα έσφαξε πέρυσι ο Μπάρπα – Μήτσος, δυστυχώς!)

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αύριο λέω να ρίξω ένα βαρέλι στη θάλασσα να μπω μέσα και ώσπου ν ανάψουν τα κάρβουνα θα φτάσω…Από βδομάδα πιστεύω θα τακτοποιηθεί και ο μαέστρος από σπίτι και θα κατέβω. Ωραία η κατασκευή.Καλό βράδυ

melisettas είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Λοιπόν σύντροφοι αφού υπάρχει ρεύμα λέω για το επόμενο ΣΑΒΒΑΤΟ 29-11-08
απο τις 10πμ και μετα (να προλάβω να ανάψω φωτιά).
Θα έχω κρασί φετινό κοκκινο με λουκάνικα στη σχάρα και πατατες στην γάστρα. Όποιος θέλει, μπορεί να φέρει ότι θέλει.
Για την ακριβή τοποθεσία θα μιλησουμε τηλεφωνικά (6945453168)

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Για τους γείτονες και τους φίλους φυσικά δεν χρειάζεται ερώτηση για την συνεύρεση. Αρκεί ένα κάλεσμα και όλα τα άλλα που δεν έχουν προγραμματισθεί μέχρι εκείνη την στιγμή μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αλλωστε η μελισσοκομική μας παρέα, πολύ virtual είναι μέχρι σήμερα και "δεν λέει καθόλου". Και φυσικά επειδή παρακολουθώ πολλά blogs είσαι ο μόνος που επιμένει τόσο σε μια συνεύρεση μελισσοκομική και αυτό είναι κάτι που πολλοί άλλοι θα συνομολογήσουν. Πραγματικά φίλε αν δεν είχα κανονίσει να φύγω για την συλλογή του ελαιόκαρπου θα ήμουν εκεί. Τα μελισσάκια φυσικά είναι η "καύλα" μας αλλά λίγο κρασάκι καλή παρέα και μελισσοκουβέντες, είναι κάτι σύντροφοι που με εξιτάρει.
Εξυπακούεται, πως αν ο καιρός είναι βροχερός και δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί η συγκομιδή του ελαιόκαρπου πως θα τηλεφωνηθούμε να συνδράμω με κάμποσα λίτρα κρασιού Λιβαδειάς.
Λυπάμαι αλλά θα περιμένω την νέα αναγγελία συνεύρεσης.

Φιλικά και συντροφικά.....

Γιώργος από Χανιά είπε...

Κώστα η κατασκευή σου μου άρεσε πολύ. Αλλά πρέπει να έχεις χώρο και εγώ "πάσχω" από μεγάλη αποθήκη. Πάντως μπράβο!
Θα ήθελα πολύ να έρθω στη συνάντηση να σας γνωρίσω όλους από κοντά. Ίσως τα Χριστούγεννα να ανέβω στην Αθήνα και βλέπουμε...

Σε χαιρετώ.

PanKok είπε...

Πολύ ωραία και πρακτική κατασκευή. Μένει μόνο να αποδείξει ότι είναι και αποτελεσματική.

Θα μιλήσουμε και στο τηλέφωνο για να κανονίσουμε για το Σάββατο