Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σ΄ένα ισόγειο καταγώγιο , μέσα σε καπνούς και σε κυψέλες ,έγινε χτες το πρωί η συνάντηση των μελοblogers στον Μαραθώνα .
Mαζευτήκαμε γύρω στα οχτώ άτομα , (όσοι μπόρεσαν να έρθουν) πολύ από μας για πρώτη φορά , ενώ είχαμε και τηλεφωνική επαφή με την Μαγνησία .

Μιλήσαμε για πολλά πράγματα γύρω από την μέλισσα , από το απολέπισμα των κηρήθρων μέχρι την βασιλοτροφία και τον εγκλεισμό τεσσάρων βασιλισσών σε πλαίσιο με βασιλοδιάφραγμα .
Μιλάμε για ¨ υψηλού¨ επιπέδου συγκέντρωση μέχρι που ανάψαμε την φωτιά και άρχισαν να βγαίνουν οι μεζέδες , οπότε και μίλησε το DNA μας .
Χωρίς αστεία τώρα , βρέθηκα με ανθρώπους που παρακολουθώ και συνομιλώ πολύ συχνά και είχα την ευκαιρία να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους σφίξω το χέρι .
Η προσωπική επαφή είναι κάτι απαραίτητο για μένα και ολοκληρώνει την εικόνα που έχω για κάποιον.
Χωρίς υπερβολές , ήμασταν όλοι (για τα δικά μου μέτρα) ένας κι ένας . (σας μπερδεύω ? )


Λόγο του βροχερού καιρού ,ανάψαμε φωτιά μπροστά στην πόρτα της αποθήκης ,κάτω από ένα αυτοσχέδιο υπόστεγο με αποτέλεσμα ο καπνός και η τσίκνα να μπαίνει στο χώρο που καθόμασταν , ευτυχώς όταν κάτσαμε η φωτιά είχε τελειώσει το έργο της.




Είχαμε στην παρέα μας και μια γλυκιά , θηλυκή παρουσία , ίσως την νεότερη κοπέλα που συμμετείχε ποτέ σε μελισσοκομική συνάντηση , την 3μηνη διδα Αρχοντάκη .


Εύχομαι την επόμενη φορά να είμαστε όλοι καλά , να είμαστε ακόμα περισσότεροι και σε μια ταβέρνα .



24 σχόλια:

beelovers είπε...

ο χειμώνας για κάτι παρόμιο είναι ακόμη μπροστά. Η επόμενη συνάντηση προτείνω να γίνει εδώ στην θήβα. ημέρα κυριακή 10 Ιαν 2009 . χώρος συγκέντρωσης η ΛΑΦ.Θηβών.

Exagono είπε...

Κωστα μπραβο σου για την πρωτοβουλια σου.Ζηλεψα την ομορφη παρεα σας.Σε επομενη σου αναρτηση περιμενουμε να γραψεις και το τι ειπωθηκε μεταξυ σας σχετικο με την μελισσοκομια.Και παλι μπραβο.

Corfu bee είπε...

Και φυσικά η μικρή θα έκλεψε την παράσταση ....να είστε καλά και να κάνετε πάντα τέτοια "τσιμπούσια "

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas Eleftheriou,sometimes meeting among all friends must be adventageous,when all people explain their own idea,I believe that can be find true way and solutıons.Experienced and specialist mans know all hard problems soluations,thus no have mistake chance some peoples,I wish all of them succesufully carrier,and younger girl have longlife as healty and happly life.

chaniabee είπε...

αχχχχ!!!! ολα τα καλα παιδια βλέπω!!!
αν και έσκασα απο την ζήλια μου!!!
σας εύχομαι ρε μπαγασιδες να εχετε την υγειά σας και να σμιγετε οσο πιο συχνά μπορείτε!!!

George είπε...

Hi beekeepers Everything was wonderful with that meeting but some questions between choices I had they are now doubled and especially the question with the queen race or hybrid I shall use which I think is basic important of beekeeping The reason is the fact that most beekeepers have little or no idea for the features of other queen lines other these of our apiary ( which are mainly crossed with the neighbors out there And also that there are almost no evidence for the performance of the less known ones at the different areas of greece Furthermore, and especially for hybrids the only person who can tell a few things is the same producer and seller and of course he will advertise them In meeting we had dialogs like "-I am thinking to buy queens from Batsis - I don't know anyone who gets queens from Batsis // -The only solution is to make your own queens -Aristeas cells are the best - No Aristeas cells make bad quens//
And the discussion could go on for ever but without real facts
So I would like you to tell me, please, if you use Super Bee, Double Hybrid, Gold Hybrid, Italian or Cecropia crossed with Macedonica and what you result
Bee Well

George

glam είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την χαρά που μας έδωσες, συμφωνώ και γω ότι η ζωντανή επαφή είναι μοναδική, όταν μάλιστα συνοδεύετε και από καλούς μεζέδες και ΕΚΕΊΝΟ το κρασί τότε είναι ευλογία!

ΥΓ Για να μην πω για την μουσική από την βροχή στα τσίγκια!!

markos aliprantis είπε...

Πάντα τέτοια.Η προσωπική επαφή είναι άλλο πράμα.Σας ζηλεύω!!!!!

skyrianbee είπε...

Μπράβο παιδιά στην επόμενη συνάντηση θα προσπαθήσω να έρθω και εγώ!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

MΠΡΑΒΟ σας πολύ ωραία και σε άλλα με υγεία.
Όσο για την γλυκιά μικρούλα εύχομαι να την καμαρώσουν οι δικοίτης και μείς και καθηγήτρια μελισσοκομίας στο Πανεπιστήμιο.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σας ζηλεύω και σας θαυμάζω.Μπράβο
πάντα τέτοια.

PanKok είπε...

"Να μας έχει ο Θεός γερούς
πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε...
"

Υγεία και πάντα τέτοια!
Άντε και στην επόμενη να είμαστε όλοι!

zepos είπε...

Πάντα τέτοια ρε σεις..
Και επειδή εγώ δεν σκαμπάζω και πολλά από μελισσοκομία, αλλά να...μέφαγε η περιέργεια γα τους μεζέδες!!

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Κατ'αρχήν, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Κώστα για την άψογη φιλοξενία σου και για το πραγματικά τέλειο ντεκόρ, που δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, κατά την ταπεινή μου γνώμη...

Παρόλο που δεν μας άφησες να καθαρίσουμε και εμείς πατάτες, νομίζω πως όλοι οι σύντροφοι μπήκαν στο φιλικό κλίμα με την πρώτη ματιά.

Sorry, που δεν ήμουν έτοιμος να μείνω παραπάνω (ξέρω πως έχασα τα καλύτερα, συμεπριλαμβανομένου και του γλυκύτατου πλάσματος που ήρθε μετά απο εμένα και που η φωτό της ομορφαίνει την ανάρτηση) και κρατώ όλες μου τις δυνάμεις για την επόμενη φορά.

Σπύρο και Κώστα, χάρηκα που σας ξανασυνάντησα. Γιώργο, Κώστα, Παναγιώτη, Γιώργο ειλικρινά ήταν τιμή μου που σας γνώρισα απο κοντά.

Φιλικά και συντροφικά....

Beekeeper είπε...

Nα μαι κι εγω κι ας αργησααααααα. Λοιπόν Κώστα εισαι σουπερ οικοδεσπότης αλλα ήταν και οι καλεσμένοι ωραίοι και γιαυτο περάσαμε ωραία. Ευχαριστούμε πολύ! και να το ξανακανουμε σύντομα. Μονο που δεν προλαβα να σου στειλω και τις δικες μου φωτος.. αν και ήταν παρόμοιες.

κρατώ κι εγω τον τσιγκο με τη βροχή και αναθεματιζω τη χολιστερίνη που δεν εφαγα λουκανικα... την αλλη φορα.

pispirigos21 είπε...

Εσκασε απο το κακο του ο pispirigos που δεν ηταν μαζι σας.Δεν πειραζει ομως καποια αλλη φορα ισως....

George είπε...

Φίλε Κώστα (ξέχασα να στο πώ) στο λιμάνι της Ραφήνας πριν δέκα μέρες ήρθαν οι κέφαλοι.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Μακάρι την επόμενη φορά να είναι στην παρέα μας και ο Βασίλης , ο Φόρης , ο Κώστας , ο Παντελής ,ο Μάρκος ,ο Θεοδόσης , ο Λάμπρος, ο Ανέστης , ο Ζέπος ο Πιτσιρίκος , ο Ilhamy και τα άλλα παιδιά με υγεία και όρεξη . Μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε την πρόταση του Βασίλη , αν και θα έλεγα για ακόμα αργότερα λίγο πριν την άνοιξη ή να το συνδυάσουμε με κάτι μελισσοκομικό (έκθεσή , σεμινάριο , εκδρομή) για να έρθουν οι Νησιώτες και Μακεδόνες ή να πάμε εμείς.

Μου αρέσει όμως πολύ το ¨πνεύμα αντάμωσης¨ που μας διακατέχει.

pispirigos21 είπε...

κατι ειπε ο καλαμιωτης για 10 του γεναρι τι θα γινει?

Spyros είπε...

το κρασί ήταν όλα τα λεφτά!

lingistis είπε...

Πάντα τέτοια… και αν σας κάνει ο δρόμος βόρεια εδώ είμαστε!!

μελονικος είπε...

Γιά σας λεβέντες.
Πάντα τέτοια.

beelovers είπε...

δεν βλέπω συμμετοχές

beelovers είπε...

μηπώς να κάνουμε μια νέ ανάρτηση με ημερομηνία 10/1/09 για μια μεγάλη συνάντηση?????