Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τα μικρά του Θεοδόση. Νο2

Μου άρεσε ο τίτλος (από Μάρκον) και τον έκλεψα κι αυτόν (θα μου μείνει κουσούρι ?).

Πριν από καιρό ο Θεοδόσης είχε κάνει μια ανάρτηση και μιλούσε για τα μικρά – μισά πατώματα. Τα είχα δει στα Αμερικάνικα blogs αλλά ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για αυτά στον χώρο μας και μάλιστα ότι χρησιμοποιούνταν πολύ στο παρελθόν.
Διαβάζοντας την ανάλυση του Θεοδόση , ότι δηλαδή θα ήταν χρήσιμα σε φτωχές ή μικρές και σύντομες ανθοφορίες γιατί θα σφραγίζονταν γρήγορα από τις μέλισσες και θα παίρναμε έστω λίγο μέλι.
Κατά το παρελθόν στην περιοχή του Μαραθώνα και στην ανθοφορία του θυμαριού ήταν συχνό το φαινόμενο (σε μένα) να αντικρίζω μισογεμάτα πλαίσια με μέλι ,που δεν μπορούσα να τρυγήσω φοβούμενος την μη ωρίμανση του. Τότε άρχισα να σκέφτομαι πιο πολύ την χρησιμότητα των μισών ή μικρών πλαισίων και θέλησα να τα δοκιμάσω.
Ψάχνοντας στο εμπόριο απογοητεύτηκα , ρώτησα από δώ ,από κει ,τίποτα και (άλλο που δεν ήθελα) σήκωσα τα μανίκια. Με οδηγό λοιπόν την ανάρτηση του γκουρού Θεοδόση (λεπτομερέστατη, την εκτύπωσα κι όλας) άρχισα την κατασκευή των πατωμάτων και των πλαισίων τους σκεπτόμενος ότι θα μπορούσαν να έχουν κι άλλες πολλές χρήσεις .



Μένει να δοκιμαστούν για να σας πω νεότερα .

13 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα
έχω πέντε μικρά και τα δουλεύω με καλά αποτελέσματα.
Καλή επιτυχία να έχεις.

Exagono είπε...

Καλη επιτυχια.
Κωστα ο Κατερινιωτης δεν ειχε μικρα?
Θελω και εγω να ξεκινησω τη χρονια με μικρα αλλα δεν εχω χρονο για κατασκευες.

glam είπε...

Κώστα, κάτι μικρά "πήρε το μάτι" μου στην έκθεση, πρόσφατα...
Αν θέλεις μπορώ να το ψάξω.....

evangelos naxios είπε...

Κωστα χρονια πολλα! Εγω τα πηρα απο Μετσοβο 7 ευρω απλως φετος θα τα βαλω να χτισουν και ζοριζομαι γιατι θελω να κανω Demaree για προλυψη σμηνουργιας οποτε πρεπει να χρησιμοποιησω μεγαλα να χτισουν και ειμαι μπερδεμενος,ενω ειναι απαραιτητα βλεπεις ολοι οι ξενοι ,dadant γονοφωλια και 4-5 μικρα για μελι,περυσι τα εβαζα για να μεγαλωση η αποσταση μεταξυ 2 βασιλισσων. Εσυ ποτε θα βαλεις να τα χτισουν? τι θα κανεις για σμηνουργια?πως θα τα χειριστεις? ο κ. Θρασυβουλου μου ειπε να τα βαλω σε 10 αρα κατευθειαν πανω,τι θα γινει ομως με την αποσυμφοριση της γονοφωλιας,πως θα επιτευχθει?θα κανω αναρτηση να με βοηθεισουν οι φιλοι να απομπλοκαριστω?

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Αυτά δεν τα δουλεύω,αλλά όσοι τα χρησιμοποιούν τα βάζουν πάνω σε 20άρια.
Κώστα τι ύψος έχουν τα τελλάρα?

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Ανέστη σε ευχαριστώ.

Φόρη όχι δεν είχε ο πατριώτης σου, θα έφερνε όμως.

Γιώργο ευχαριστώ αλλά τώρα έβαλα μπροστά τις μηχανές.

Γιώργο απο Τρίκαλα , το πάτωμα είναι 15 πόντους το πλαίσιο μάλλον 13.5 αλλά σίγουρα έχει αναρτήσει ο Θεοδόσης τις διαστάσεις , απο εκει "ψωνίζω" κι εγώ.

Βαγγέλη τα πατώματα αυτά θα τα βάλω σε 10ρες για να χτιστούν και σκέφτομαι να προσθέσω ακόμα ένα αν χρειαστεί. Όπως είπα σαν πρώτη φορά θα τα χρησιμοποιήσω στην περιοχή μου για την ανθοφορία του θυμαριού, έχουν όμως όπως ακούω και φαντάζομαι πολλές δυνατότητες, μένει κάποιος που τα χρησιμοποιέί καιρό να μας διαφωτίσει.

Spyros είπε...

Εγώ λέω να φτιάξεις τα πορτάκια, και να αφήσεις τα μισοπατώματα και τις αηδίες!!!
Θα τα πούμε και από κοντά την Κυριακή στη Νέα Μάκρη. Μισά πατώματα τα δουλεύουν αρκετοί στη Ρόδο, με πολύ καλά αποτελέσματα...

othios είπε...

Kαλή Χρονιά,
είμαι νέος στο χώρο με 10 "κανονικά" κουτιά του πεθερού μου. Θα ήθελα να αγοράσω από κάπου μικρά κουτιά - έχει κανείς φίλος κάποιο τηλέφωνο?

ευχαριστώ πολύ
Νικηφόρος
6978908494

İlhami Uyar είπε...

File moy kali doulia

IxNiLaTiS είπε...

Νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσω και εγώ λίγα πειραματικά, για να εφαρμόσω την μέθοδο της τροφαποθήκης.
Καλή επιτυχία :)

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα
μετέφερα τα λόγια σου στον Καβατζίκη.
Σου στέλνει τους χαιρετισμούς και τις ευχές του.

Unknown είπε...

Κώστα είναι εύκολο να αναρτήσεις και τον σύνδεσμο του Θεοδόση ??Θα ήταν αρκετά χρήσιμο

Ευχαριστώ

othios είπε...

Κώστα καλησπέρα,
μετά το τηλεφώνημά σου αναμένω με αγωνία το πότε θα είναι έτοιμα τα 6 "μικρά" - πάρε με τηλέφωνο να συναντηθούμε να μου δώσεις οδηγίες και τα φώτα σου γενικότερα - Νικηφόρος