Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Eπιστροφή

Τον τελευταίο καιρό λόγο κυρίως της πρώτης μου εργασίας , απείχα από την κοινότητα των μελισσοκόμων στο διαδίκτυο . Πάντα εύρισκα λίγο χρόνο να δω τι γράφετε και όπου μπορούσα , άφηνα και το σχόλιο μου.


Η χρονιά κατά κοινή των περισσοτέρων ομολογία , δεν πάει καλά . Μέλι , πολλοί έχουμε να δούμε καιρό και υπάρχει και μια αγωνία για την τύχη των μελισσοσμηνών μας . (τα λέω και λίγο δραματικά αλλά η ψυχολογία είναι χάλια – των χαλίων )

Δευτέρα πρωί αρχίζουν να χτυπούν τα τηλέφωνα : Στον Παγώντα δίνει , Στο Αχλάδι πετούν σαν τρελές , Το ρείκι άνοιξε , Δίνει το ρείκι, Κουβαλούν γύρες , Ανοίγουν γόνους .-

Φίλοι και γνωστοί χαρούμενοι ειδοποιούσαμε ο ένας τον άλλο , ένα αλαλούμ. Τρίτη πρωί ο κυρ Κώστας στην Εύβοια, θα έσκαγα αν δεν ανέβαινα και ιδού τα χαρμόσυνα με εικόνα.







                         Το ένα μελισσοκομείο μου και οι γείτονές μου




                                Γόνος και φρέσκο μέλι δίπλα στο παλιό


Για να δούμε πως θα πάει στην συνέχεια, δεν ξέρω τι καλάθι να κρατήσω , αν και προτιμώ τα μικρά μεγέθη .

5 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Βρέ καλώς τον.Πράγματι έτσι είναι με τα μέλια φέτος από οτι ακούω και εγώ εδώ κάτω.Μια βροχούλα θα έδινε κουράγιο στα φυτά που ανθίζουν αυτήν την εποχή να δώσουν νέκταρ γιατί μπορεί πολλά από αυτά να είναι ανοιχτά αλλά δεν πατάνε οι μέλισσες πάνω τους.Τί να πούμε και εμείς εδώ κάτω που τωρα στο τέλος φάνηκαν σκούρκοι τόσοι οσο ποτέ άλλοτε και ρημάζουν τα μελίσσια;Απο καμιά 30αριά μάνες που ήθελα να βγάλω μόνο τρείς(3) γονιμοποιήθηκαν και οι υπόλοιπες έγιναν τροφή για τους σκούρκους.Κρίμα ο κόπος μου και τα μελισσάκια που πρέπει τώρα να τα ξαναενώσω.

yannis είπε...

Κώστα δίνει και το πεύκο ή μονο το ρείκι? Στην Αττική φεναιτε να μην δίνει τίποτα το πεύκο.

melisettas είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ(29.9.2010) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΥΚΟΣ ΠΑΓΩΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΤΕΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΙΑΡΙ. ΕΓΩ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΗ ΤΑ ΕΧΑ ΣΤΙΣ ΜΑΡΚΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΓΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΠΙΓΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟΣ ΕΔΩΣΕ 10 ΚΙΛΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ.ΑΥΤΑ ΚΩΣΤΑ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ..

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα
είπαμε να χαθείς,αλλά το παράκανες!
Καλά να είσαι και καλά μέλια.

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas,we wait nice performance from erica and arbatue if weather allow us ,have a nice weekend,I wish succes all jobs.