Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα ακόμα πρακτικό μελισσοκομικό τρέιλερ.

Στην τελευταία μελισσοκομική επίσκεψη μου  στην Εύβοια , στον δρόμο από Προκόπι για Χαλκίδα είδα μια κατασκευή τρέιλερ – μελισσοκομείου   που θέλω να μνημονεύσω .

 Μου άρεσε το πνεύμα του μελισσοκόμου κατασκευαστή στο τρέιλερ αλλά και στις κυψέλες που από ότι είδα τα είχε φτιάξει όλα  μόνος του  . 

Και πάμε λοιπόν


















Το καπάκι  έχει υποδοχή και περιβάλει τον όροφο κρατώντας τον στεγανό , δημιουργεί βέβαια άλλο πρόβλημα (στο δέσιμο με τους συνδετήρες) αλλά σαν σκέψη μου άρεσε.




Καθώς το περιεργαζόμουν και το φωτογράφιζα διαπίστωσα(από τα νούμερα  902 Αν. Αττική)  πως ο ευρεσιτέχνης  μελισσοκόμος είναι και πατριώτης ή τουλάχιστον κοντοχωριανός , η χαρά αμέσως διπλασιάστηκε .

Το ρικάκι δειλά δειλά αρχίζει να ανοίγει στην περιοχή του Αι Γιάννη και το επισκέπτονται οι μελισσούλες . Στην περιοχή αυτή έχω τα μισά περίπου μελίσσια από αυτά που έπληξε το ράντισμα για τα ‘κουνούπια’  , 







Πάμε γερά γιατί χαθήκαμε !!


6 σχόλια:

Mike.IT είπε...

Πραγματικά έξυπνη κατασκευή που δείχνει "μεράκι". Μπράβο στον συνάδελφο!Μια μικρή ένσταση στο θέμα του χρωματισμού και της παραπλάνησης μόνο.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Κώστα ο συγκεκριμένος τύπος αναδιπλώμενου τρέιλερ είναι διαδεδομένος στο Ουζμπεκιστάν αλλά και σε μερικές χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. προφανώς ο ιδιοκτήτης είναι ομογενής .Τα τελευταία χρόνια έχω δεί αρκετά τέτοια τρέιλερ , στα αρνητικά να σημειωθεί η πιθανότητα ολικής κλοπής...

toadstul είπε...

Ένα έχω να πω καταπληκτική κατασκευή και αρκετά προσεγμένοι σιδεροκατασκευη!

İlhami Uyar είπε...

very nice ıt must be useful to transport hives,regards

kkokinos είπε...

Aντε και καλα μελια συναδελφε ευχομαι!!!

konsvasi είπε...

Ευχαριστώ θερμά για τα λόγια και την υποστήριξη σας το τρέιλερ είναι κατασκευή του πατέρα μου όπως και οι κυψέλες. πραγματικά είναι άνθρωπος με μεράκι και πολύ όρεξη για σε ότι έχει να κάνει με τις μέλισσες. μόλις πριν από λίγες μέρες τελειώσαμε την κατασκευή ενός δεύτερου ακόμη μεγαλυτέρου και με λιγότερα ψεγάδια. εύχομαι σε όλους τα καλύτερα.