Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Εκπαίδευση νέων μελισσοκόμων (πολύ νέων όμως)

Α.        
Στην περίοδο των εορτών επισκέφτηκα αρκετές φορές καταστήματα με παιχνίδια προκειμένου να ψωνίσω για τα ανίψια ,τα βαφτιστήρια και τα παιδιά μου .
 Πάντα σχεδόν σταματώ  και συνήθως ψωνίζω τελικά ,στα συναρμολογούμενα και αυτά  που προσομοιάζουν επαγγέλματα και κομμάτια  της καθημερινής ζωής μας . Τρελαίνομαι να εξηγώ στα πιτσιρίκια τον ρόλο της κάθε φιγούρας  , να παίζω μαζί τους και να με κατακλύζουν με ερωτήσεις .
Τότε λοιπόν διαπίστωσα πως δεν είμαστε πουθενά , δεν μας έχουν κάνει παιχνίδι , η μέλισσα , ο μελισσοκόμος και η μελισσοκομία δεν είναι στα ράφια. Δεν ήθελα και πολύ , ξύνω το πλούσιο από μαλλιά κεφάλι μου , σηκώνω και τα μανίκια και ……..

 Το μελισσοκομείο αυτό θα το χαρίσω σε δύο γειτονόπουλα μου , δυό αδελφάκια 3 και 5 ετών , τον Δημήτρη και τον Γιώργο που ξέρουν πολλά για τις μέλισσες (ανάλογα την ηλικία τους)  από τις ερωτήσεις που μου κάνουν κάθε φορά που με βλέπουν να μεταφέρω μελίσσια , να καθαρίζω κυψέλες , να συρματώνω πλαίσια και βέβαια τα παιδιά ξέρουν κι από καλό μέλι (Ελευθερίου μέλι). Οι κυψέλες είναι λυόμενες , θα μπορούν τα παιδιά να αλλάζουν καπάκια και βάσεις , να κατεβάζουν και να προσθέτουν ορόφους , πλαίσια δεν έχουν .
Β.
 Ο καλός μας  φίλος Χρήστος Μεντεσίδης  ανέφερε προ ημερών  την άσκημη οικονομική θέση που βρίσκετε ένας συνάδελφος μελισσοκόμος 38 ετών πατέρας δύο παιδιών και που πρέπει να εγχειριστεί  άμεσα .  Ας κάνουμε κάτι , ότι μπορεί ο καθένας ή και συλλογικά τώρα που θα μαζευτούμε για την κοπή της πίτας μας. Περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια φίλοι.

11 σχόλια:

Koutsoukos Kostas είπε...

Είσαι τρομερός! Τέλος :)

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ - ANTHIMOS SIGOUDIS AGRONOMIST Aristotele University of Thessaloniki-BEEKEEPER είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια!!! εισαι σε άλλη διάσταση...

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

!!!!!!!!!!!
Μένω άφωνος!!!!!!!

Σπύρος Σφήκας είπε...

Έχεις ξεφύγγγγγγ !!!!!!!?

toadstul είπε...

καλά...! το τρελοκομείο δεν είναι τίποτα μπροστά σου :-)!!!
(με την καλή έννοια)

Μανώλης Γερογιαννάκης είπε...

Μπράβο ρε Κώστα! Κάτι για τα παιδιά!!

kkokinos είπε...

Καλά ...δεν υπάρχει!!!!!!

markos aliprantis είπε...

Kαλά έέέ έχεις ακούσει που λένε "του 'πέσαν τα μαλλιά;"(δεν εννοώ εσένα)εμένα μου ξαναμαύρισαν.
Μπράβο ρε φίλε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΙΧΟΣ είπε...

Κώστα είσαι μοναδικός, τρομερή η ιδέα σου τι να πώ συγχρητήρια και πάλι συγχαρητήρια

Dimitris Ninis είπε...

Μπράβο ,μπράβο ,μπράβο Κώστα !!!!Τα λόγια περιτα ....Θέλουμε όλοι παιχνιδακια ας μεγαλώσαμε ...Όταν κάποιος σκέφτεται φτιάχνει ωραία και γλυκά πράγματα .

ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Καλά ......πλάκα κάνεις???? Χωρίς πλαίσια??? Μου φαίνεται ότι τεμπελιάζεις........