Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Σε φάση ¨πάση δυνάμει¨


Σε κάθε μελισσοκομείο αυτή την εποχή επικρατεί ¨η χαρά του μελισσοκόμου¨ .Τα μελισσάκια αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς , τα κεριά μπαίνουν και κτίζονται σε χρόνους  Dt , τα πατώματα , τα χωρίσματα και οι παραφυάδες είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε περισσότερο από όποιες άλλες αυτή την εποχή .

Φήμες λένε πως οι αιτήσεις διαζυγίου από την μεριά των συζύγων των μελισσοκόμων έχουν αυξηθεί  (κουταμάρες) .

Είναι ο καιρός που τα σχέδια του φθινοπώρου παίρνουν μορφή , είναι δε ο καιρός που η παρουσία μας στο μελισσοκομείο είναι επιτακτική , η φροντίδα μας, να μην λείψει στα μελισσάκια  η τροφή αυτήν την σημαντική για την αναπτύξει τους εποχή, είναι στο μέγιστο δυνατό  .

Όμως ρε παιδιά , όταν ανοίγεις μια κυψέλη που προοδεύει , χτίζει, γεννά  και δυναμώνει αποζημιώνεσαι. 
Ταυτόχρονα την εποχή αυτή τρέχουν για μένα κι άλλες υποχρεώσεις  (Μελισσόπολις ), και κάποιες σημαντικές  λειτουργίες  στο μελισσοκομείο όπως η βασιλοτροφία μετατίθενται για αργότερα . 

Ευτυχώς που υπάρχουν φίλοι , έμπειροι βασιλοτρόφοι και μπορώ να στηριχτώ σε αυτούς όταν χρειάζομαι βασιλοπούλες , μέχρι να βρω τον χρόνο και να φτιάξω τις δικές μου.
 Μια εικόνα την στιγμή που οι μελισσούλες περνούν από εξετάσεις την υποψήφια βασίλισσα τους   . Ταυτόχρονα , νέοι μελισσοκόμοι , λίγοι κάθε φορά, ενημερώνονται σχετικά με την μελισσοκομία  και ¨βοηθούν¨ στις εργασίες όπως ο Σταύρος.
( η φωτογραφία δημοσιεύεται για να την δει κοινός καλός μας φίλος )


Γερά φίλοι , τώρα είναι που πρέπει να δουλέψουμε , τώρα μας χρειάζονται πιο πολύ  τα κορίτσια μας και αν δουλέψουμε σωστά θα αποζημιωθούμε.
 Μετά θα καθόοοοομαστε  . (Άαα ρε κούνια που μας κούναγε )

5 σχόλια:

Koutsoukos Kostas είπε...

Πατώματα σε κουζίνες που κολλάνε απο τις ζάχαρες και τα σιρόπια, παντελόνια και πουκάμισα λερωμένα με πρόπολη, πολύωρες απουσίες απο το σπίτι. Ειναι πραγματικά αιτίες διαζυγίου...
Ο Σταύρος είναι ο γνωστός? χαχα στα βαθειά με τη μία?

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Κουτσούκος , πέντε στα πέντε .!!!

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend I wish succes and nice harvest this season,regards

Επόπτης είπε...

Είναι το παιδί που αγόραζε όταν ήμουν στο μαγαζί;
Θυμάμαι ότι ο Σπύρος πρόβαρε σε ένα νεαρό στολή ή κάνω λάθος;
Τρέξιμο και των γονέων που λέμε.
Καλή συνέχεια

evangelos naxios είπε...

Τις ευχές μου σε όλο τον καλό κόσμο!