Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Άνοιξης συνέχεια

Τα νεότερα με φωτογραφίες

Α) Μελισσοκομικά

Η Άνοιξη καλά κρατεί , τα κορίτσια μας (όλων εμάς)  με την ανάλογη φροντίδα γιγαντώνονται , αλλα χωρίζονται και άλλα προετοιμάζονται για ανθοφορίες ή μελιτοφορίες όπως αυτή του έλατου.  
Στα μελισσοκομεία επικρατεί οργασμός – χαμός . Στο ένα μελισσοκομείο πάω ένα απόγευμα να πάρω την γύρη και τι να δω . Θέλει το μελίσσι να φύγει – σμηνουργήσει και η γυρεοπαγίδα δεν το αφήνει .


                                            Φωτό με τμήμα της ημερήσιας συλλογής γύρης  . Στο ίδιο μελισσοκομείο , μαθητευόμενος μελισσοκόμος ελέγχει τα δύο μελισσάκια του.


            Μια καλλιτεχνική φωτογραφία  με ¨θέμα¨ το καπνιστήρι  (τρέμε Κ. Κουτσ---ο)Β) Φοίνικες και νεονικοτινοειδή

Όπως με ειδοποίησε  καλός φίλος  , ο Στέφανος , στο Μάτι Αττικής εθεάθεισαν  ανθισμένοι φοίνικες γεμάτοι με μέλισσες που μαζεύουν γύρες .Η φωτογραφία είναι χτεσινή .
  Ο ιδιοκτήτης τους , καλοσυνάτος και συνεργάσιμος άνθρωπος , αφού περιέγραψε στον Στέφανο τα φάρμακα που χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση του σκαθαριού (νεονικοτινοειδή , γνωρίζω αλλά δεν αναφέρω ποια ) συμφώνησε να κόψει τις ταξιανθίες . Απλά και όμορφα . Ήταν ανενημέρωτος ο άνθρωπος .Γ) Μελισσοπολις - ιακά  

Σε προηγούμενη σχετική ανάρτηση είχα αναφέρει πως είμαστε στο 60 % της επιθυμητής πληρότητας σε προσφορά ειδών και υπηρεσιών που επιθυμούμε. Αυτές τις ημέρες φτάσαμε το 65 %   και βάλαμε και τα καλά μας , στολιστήκαμε , δείτε πως :   

Στα προσφερόμενα προϊόντα προστέθηκαν και  τα κορυφαία προϊόντα  Αριστέας , τα οποία από χρόνια χρησιμοποιούμε  οι ίδιοι  και μπορούμε να σας βοηθήσουμε – εξηγήσουμε να τα χρησιμοποιήσετε και σεις .


                                    Καλή συνέχεια φίλοι και καλή Ανάσταση κυρίου και ημών 
5 σχόλια:

MINOAN BEE είπε...

Παιδιά το εικαστικό είναι υπέροχο!!! Εφυέστατη η ιδέα του λεξικού. Ποιος είναι ο ιθύνον νους;
Μας κρατάτε σε αγωνία. Πότε θα γίνει η ολική αποκάλυψη; Καλή αρχή όπως και να 'χει!!!

Μανώλης Γερογιαννάκης είπε...

Πραγματικά αυτές οι επεξηγήσεις είναι πολύ ωραίες! Συνεχίστε έτσι όμορφα!! Βλέπω στις φωτογραφίες πως σε σχέση με εμάς εδώ εκεί ακόμα η φύση είναι πιο ζωντανή, εδώ έχουν αρχίσει οι αποχρώσεις του κίτρινου!

Koutsoukos Kostas είπε...

Ο μαθητευόμενος εχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Βαλτον να κάνει blog!

Επόπτης είπε...

Πάντα προς το καλύτερο.
Καλή Ανάσταση

explore.bees είπε...

Πολύ ωραία πράγματα βλέπω .
Καλορίζικο και το νέο ξεκίνημα σας .

Χρήστος