Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σφηγκοπόλεμος

Ήταν αρχή του προηγούμενου μήνα που μιλούσα για τους σκούρκους και την όχληση που προκαλούν στα μελισσοκομεία . Δυστυχώς τα κόκκινα αυτά διαβολάκια έγιναν μάστιγα για τα μελίσσια που βρίσκονται στην Ανατ. Αττική  . Φίλοι μελισσοκόμοι αναφέρουν μέχρι και αποδεκατισμό των αποικιών τους από αυτά.
Οι πληθυσμοί τους έχουν αυξηθεί τόσο πολύ  που δεν αρκούνται στο να περιμένουν στο ¨καρτέρι¨ τα κορίτσια μας αλλά κάνοντας συντονισμένη επίθεση επιτίθενται ομαδικά στην είσοδο της κυψέλης και γίνετε . . . . . .
Εχτές επισκέφθηκα το μελισσοκομείο ενός φίλου και διαπίστωσα πως δεκάρια - οχτάρια μελισσάκια στην προηγούμενη επίσκεψη , είχαν μείνει με δύο - τρία πληθυσμό , πια γέννα και πια μάνα να βρεις . Τα κλείσαμε και τα μεταφέραμε την ίδια στιγμή , δεν χάσαμε μέλισσες από την μεταφορά ,δεν τολμούσε να βγει καμιά από την κυψέλη .
Ο Μελισσοκομικός μας σύλλογος , ο Κηφήνας,  προ ημερών μας προειδοποιούσε  για την κατάσταση αυτή.

Δείτε την κατάσταση που δημιούργησε ένας μόνο διαβολάκος , την άμυνα και την ταραχή της αποικίας στην είσοδο αλλά και το μένος των μελισσιών .


 
Προσοχή , μην χρησιμοποιήτε  δηλητήρια , ειδικά αν δεν είστε παρόντες , θα πεθάνουν κατοικίδια ή άλλα ζωάκια  .

Δείτε και τι κάνουν οι φίλοι μας στην Ιαπωνία για να προστατεύσουν τα μελισσάκια τους από τον ήλιο και της σφήγκες.






Μια οι σκούρκοι λοιπόν και μια η δηλητηρίαση απο τους φοίνικες που ξαναχτυπά αυτήν την εποχή  , το καλοκαίρι μακριά απο τα πεδινά της Αττικής .

Καλοκαίρι και πεδινά , θα επιμείνω σε σε αυτό . Η Αττική είναι πολύ καλός τόπος για την μελισσοκομία αλλά θέλει προσοχή το καλοκαίρι που "στεγνώνει" η φύση .

Καλή συνέχεια φίλοι και το βλέμμα στραμμένο στα πεύκα .


Δεν υπάρχουν σχόλια: