Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ




Να λοιπόν που είδαμε και μια άσπρη μέρα , ευτυχώς για λίγο .

Χτες Κυριακή , αυτό ήταν μια ωραία αφορμή για να μαζέψει όλη την οικογένεια γύρω από το τζάκι του παππού , με τους ανάλογους μεζέδες , και να παίξουν τα παιδιά για λίγο με το χιόνι .






Σήμερα , πρέπει να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα . Πρωί – πρωί ξεχιόνιζα το αυτοκίνητο για να πάω την σύζυγο στην δουλειά της και εγώ , έχω άδεια υπόλοιπο 07 , να πάω στα μελισσάκια για να δω σε τι κατάσταση είναι μετά το χιόνι .

Αυτό είδα μόλις έφτασα και στενοχωρήθηκα λίγο , ευτυχώς τους έχω προμήθειες .




Διαπίστωσα και το όφελος των βάσεων στήριξης που τους έχω ।





Αυτά είναι τα μελισσάκια του καλού φίλου και συναγωνιστή Ιωσήφ।



Τελευταία είχα αποχή από το blog λόγω υποχρεώσεων .
Ελπίζω η τελευταία κακοκαιρία να φύγει με τις λιγότερες επιπτώσεις για μας και τα μελισσάκια μας και από δώ και πέρα να έχουμε ήπιο καιρό ώστε να μπορούμε να εκτελέσουμε , τα σχέδια που έχουμε καταστρώσει , για τα μελισσοκομεία μας , όλο τον χειμώνα .

Ωστόσο θα ήθελα την βοήθεια σας , για πληροφορίες γύρω από την βασιλλοτροφία (sites , blogs ,βιβλία , έντυπα κλπ). Εγώ τελευταία επεξεργάζομαι την μέθοδο Cloake Board Method που βρήκα στο http://www.dave-cushman.net/bee/method2.html και προσπαθώ να την μεταφράσω μονός μου για να την καταλάβω και να την αξιολογήσω (όσο μπορώ ο καλυτέχνης).

Και την γνώμη σας για το ομαδικό τάϊσμα –τροφοδότηση , να τοποθετήσω δηλαδή κοντά στο μελισσοκομείο μου ένα τροφοδότη στο σχήμα ¨ταΐστρα για κότες ¨, και μέσω αυτού να τροφοδοτήσω διεγερτικά τα μελίσσια . ¨Έχω ακούσει να γίνετε αυτό , τι λέτε εσείς μπορεί να προκληθεί λειλασεία ?









4 σχόλια:

beelovers είπε...

Οι παλιοί έλεγαν λίγα χιόνια λίγα μέλια , για να δούμε τι θα κάνει φέτος . Αν και νομίζω ότι το χιόνι δεν ήταν αρκετο( να χιονίσει πολλες φορές) αν θέλεις φίλε μου μπορούμε να ανταλάσουμε αποψεις στο http://basiliskalamiotisgr.blogspot.com/

BeeHappy είπε...

Γρήγορα να σου γράψω ότι μου περισσεύει ένα βιβλίο βασιλοτροφίας το οποίο και μπορείς να έχεις όπως και το να ταίζεις με ανοιχτή ταίστρα είναι λάθος. Πρέπει να φύγω συγγνώμη για το γρήγορο της απάντησης.

PanKok είπε...

Κώστα, έχω και 'γω ένα βιβλίο σχετικό, "ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΦΗ ΒΑΣΣΙΛΙΣΩΝ" του ROGER A. MORSE. Πες μου αν το θέλεις...

Ανώνυμος είπε...

Αν θές πήγαινε στο parosbees.blospot.com και δές την μέθοδο με συσκευή Ζέντερ