Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΒΑΣΕΙΣ ΚΥΨΕΛΩΝ 2

Πρόσφατα βρήκα και άλλον ένα μελισσοκόμο που χρησιμοποιεί βάσεις για τις κυψέλες του, όμως δεν είχα επικοινωνήσει μαζί του ούτε ήξερα ποιος ήταν, για να έχω και, ας πούμε , την άδειά του να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες από τα μελίσσια του.
Σήμερα λοιπόν μίλησα με τον άνθρωπο , έναν πολύ ευγενικό κύριο Βαγγέλη από την Ραφήνα, και σας γνωστοποιώ τις όμορφες βάσεις του.


Η κατασκευή του κυρ Βαγγέλη όπως και η δική μου είναι ιδιοκατασκευές και αυτό είναι που μου αρέσει σε εμάς τους Έλληνες , το μυαλό μας δουλεύει και τολμούμε να δοκιμάσουμε ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα είναι επιτυχές ή όχι.
Ο κυρ Βαγγέλης όμως έχει προχωρήσει ακόμα πιο πολύ , προσέξτε τις σανίδες προσγείωσης που διπλώνουν και τους συνδετήρες με τις κινητές βάσεις ।

Πολύ καλό ε? Η παρατήρησή μου ήταν μόνο για το ότι είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη κυψέλη , χωρίς να κάνω τον έξυπνο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
chaniabee είπε...

Πολύ όμορφη πατεντουλα φίλε μου !!!! Μπράβο!!! Έχω και εγώ ένα μόνιμο μελισσόκηπο και σκεφτόμουνα κάτι τέτοιο να κάνω!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι βάσεις και νοικοκυρεμένο μελισσοκήπι μόνο που κατά την γνώμη μου θέλουν πιό μακρυά μεταξύ τους οι κυψέλες για να μήν παιδεύεσαι στην επιθεώρηση όταν τα μείσσια είναι από δυό ορόφους και πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Απο τον αερα δεν εχουν φοβο να πεσουν?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Τόσο κοντά η μια στην άλλη δεν έχουν πρόβλημα από την παραπλάνηση;
Αν ξαναδείς τον κυρ Βαγγέλη ρώτησέ τον : ποιά μελίσσια είναι πιο δυνατά . Αυτά στην άκρη ή τα άλλα στην μέση της βάσης;

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Παραπλάνηση σίγουρα θα υπάρχει και γιαυτό είναι λίγο παραλλαγής το βάψημο, έμένα μου άρεσε πολύ το νοικοκύρεμα του μελισσοκομείου και η πατεντούλα με τα πορτάκια .