Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ

Η εκδρομούλα που είχα προαναγγείλει έγινε τελικά την Πέμπτη 27-3 , στις 4:30πμ ξεκινήσαμε με τον ΗappyBee από την Νέα Μάκρη μές την δροσούλα και χωρίς τον ενοχλητικό πρωινό ήλιο , αφού η μέρα είχε συννεφιά .

Δρόμο παίρναμε ,δρόμο αφήναμε και κάπου κοντά στο Βόλο συναντήσαμε και τον τρίτο της παρέας ,τον Θεοδόση (Κόκκινη Μέλισσα).

Αφού χαιρετηθήκαμε στα γρήγορα ,σταματήσαμε στα Τέμπη για καφέ και κουβέντα γνωριμίας .Ο Θεοδόσης, που έως τώρα δεν γνώριζα , είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που από την πρώτη επαφή σε κερδίζει με τον καθαρό του λόγο και την ειλικρίνεια του ,αργότερα διαπίστωσα πως είναι καλό ποτήρι .

Και φτάνουμε στον Παπά Βαγγέλη , τον βρίσκουμε να κάνει μάθημα Βασιλοτροφίας σε μια ομάδα μελισσοκόμων από τοπικό σύλλογο , τσούπ και εμείς μαζί. Για μένα που δεν έχω ασχοληθεί επισταμένα αλλά μόνο περιστασιακά με το θέμα , ήταν πολύ ενδιαφέροντα τα όσα άκουσα . Αργότερα ο Παπά Βαγγέλης αφού τελείωσε , μας φιλοξένησε στο σπίτι του και μιλήσαμε ¨επί προσωπικού¨ και πήρα φεύγοντας κάποια πράγματα (κελιά , πλαίσια , τροφοδότες κλπ) για να ξεκινήσω βασιλιτροφία .

Τελευταίος σταθμός στην Μεθώνη ένα ταβερνάκι στη θάλασσα με γαρίδες σαγανάκι , χταποδάκι ψητό , σαρδέλα ψητή , χορταράκια και κρασάκι εκλεκτό (ζήλεψε κανείς ?), όλα αυτά βέβαια για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε μελισσοκομικές απόψεις. Όχι ότι το θέλαμε, όχι , από ανάγκη.

Η βόλτα τελείωσε κατά τις 10:00 με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους ανθρώπους που γνώρισα και που ξεφύγαμε από την καθημερινότητα μας για λίγο. Α , όταν έφτασα σπίτι είχα και 10 φρεσκότατα αυγά από κότες Μακρινές και αλανιάρες του Σπύρου.

Υ.Γ. Έχουμε και φωτογραφίες αλλά από άλλού θα φανούν .

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήλεψα ρε τυχεράκηδες με την επιμορφωτική εκδρομή

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε μπαγασηδες.Ζηλευω την εκδρομουλα σας.Αντε και 5ημερη.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Κώστα καλησπέρα,
Με κάνεις και κοκκινίζω! Όσο για το καλό ποτήρι δυο μαλαματίνες τρία άτομα πως τις καταφέραμε;;;


Υ.Γ. Φωτογραφίες σαββατοκύριακο…….
Τώρα κονσέρβα……γιατί αυτή τη βδομάδα έπεσε πολύ δουλειά
Πολλούς χαιρετισμούς στο Σπύρο!
Καλό βράδυ.

chaniabee είπε...

axxx!!!! εμείς οι νησιώτες τίποτα ε??? δεν πειράζει καλά να περνάτε!!!! μοναχοφαγαδες!!! αλλά με τον Σπύρο που μπλέξατε...!!!! άσχημα θα περνάτε????? Κατεβείτε και από τα μέρη μας, εμείς δεν έχουμε παπά αλλά έχουμε άφθονο κρασί !!!!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Θεοδόση ,αυτό με το ποτήρι δεν έχει σχέση με το πόσο ήπιαμε είναι γενικό , κόβει το μάτι μου, δηλαδή δεν θα πίναμε αν είχαμε τον χρόνο και χώρο για ύπνο απο δύο κιλά.
Παντελή , με τον Σπύρο είμασταν συμαθητές στη μελισσοκομία αλλα και απο διπλανά "χωριά", Το κρασί έχετο και θα το πιούμε το καλοκαίρι