Ήταν το καλοκαίρι , όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από φίλο μελισσοκόμο ,τον φίλο μας τον Θεοδόση , ο οποίος γνωρίζοντας το μεράκι μου με την οινοποίηση, μου πρόσφερε δύο βαρελάκια ξύλινα για κρασί.
Πριν από είκοσι μέρες αξιώθηκα ο ανεπρόκοπος να πάω να τα πάρω και να δω και τον φίλο αυτόν , που είχα να τον δω και εφτά-οχτώ μήνες. Αφού με καλοδέχτηκαν στο σπίτι τους αυτός και η οικογένειά του , με τραπέζωσαν με εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες , μιλήσαμε για μελίσσια , κρασί και τσίπουρο κατεβήκαμε στην πιλοτή τις οικίας για να φορτώσουμε τα βαρελάκια ( έτσι τα λέγαμε έως τότε) .
Τότε αντίκρισα δύο δρύινα βαρέλια των 200 και 120 κιλών, που είχαν κατασκευαστεί μόλις πριν ένα χρόνο , είχαν χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά και ανέδυαν ένα άρωμα βανίλιας . Τρελάθηκα από την χαρά μου .

Το μεγάλο βαρέλι το έχω ήδη καθαρίσει και σε λίγο θα φιλοξενήσει το φετινό κρασάκι ( βρασμένο και απολασπωμένο ) για να του δώσει τα αρώματα του.
Το μικρό είναι αυτό που βλέπετε και θέλω σε αυτό να βάλω κρασί έτοιμο , να το τραβώ (πίνω ή κερνώ ) έως τα τρία τέταρτα , και χωρίς άνοιγμα ή καθαρισμό να το συμπληρώνω κάθε χρόνο με νέο βρασμένο κρασί . Το έχω ακούσει σαν ένα τρόπο παλαίωσης και θέλω να το δοκιμάσω.
ΑΝ κάποιος που διαβάζει τώρα ξέρει κάτι για αυτόν τον τρόπο παλαιώσεις παρακαλώ να με βοηθήσει .
Όσο για τον φίλο μου τον Θεοδόση τον ευχαριστώ πολύ και μένω υπόχρεος।

Ένας άλλος φίλος και παλιός συμμαθητής είχε ένα παλιό κατάστημα που θα το ανακαίνιζε και με φώναξε να χαλάσουμε τα παλιά ράφια του καταστήματος και να τα πετάξουμε. Όταν πήγα λοιπόν είδα με έκπληξη πως τα παλιό ράφια ήταν φτιαγμένα από κόντρα πλακέ 20mm και αφού πήρα την άδεια του φίλου , τα πέταξα στην αποθήκη μου. Από τα ράφια αυτά έφτιαξα 12 ορόφους κυψέλης .


Μιας και μπλέχτηκα με το πριονίδι και τις κατασκευές , είχα και περίσσευμα υλικών και χρόνου , έφτιαξα και 17 κινητές ανοιχτές βάσεις.Αυτά είναι τα υλικά για τις 17 κινητές ανοιχτές βάσεις

Τα υλικά για μία βάση

Η ίδια βάση μετά από λίγο δεμένη σε διάφορες ¨στάσεις¨.