Πάω που λέτε προχτές στο κτήμα που βασιλοεκτρέφω και βλέπω αρκετούς πλαστικούς σωλήνες Φ-50 καρφωμένους στο χώμα.
Ρωτάω λοιπόν και μαθαίνω πως ο μπαρμπαμήτσος ( ο πεθερός μου ) δεν τρελάθηκε αλλά όταν φύτεψε τις καινούριες ρίζες στο αμπέλι , στα κενά που είχε , φύτεψε ταυτόχρονα σε κάθε ρίζα δίπλα και ένα σωλήνα πλαστικό κατα 10 εκατοστά κοντύτερο για να μπορεί να ποτίζει την νέα ρίζα .
Με τον τρόπο αυτό ποτίζεται η κάθε ρίζα , ακριβός εκεί που πρέπει χωρίς να χάνετε το νερό κατα την διαδρομή απο την επιφάνια του εδάφους έως αυτήν. Τώρα πάμε και ποτίζουμε με ένα μπουκάλι νερο (1,5 Lt) ανα νέα ρίζα και της είναι αρκετό . Το αμπελάκι είναι ξερικό (δεν είναι ποτιστικό) , άσε που δεν υπάρχουν περιθώρια χαμένου νερού πλέον.
5 σχόλια:
Καλή η πατέντα την έχω ξαναδεί εδώ και οι αμπελουργοί λένε οτι έτσι δεν ανεβάζει ρίζες το αμπέλι ψηλά για να αραθυμάει το καλοκαίρι.
Χρόνια βάζω και γω σωλήνες στις ρίζες, αλλά πιο μικρή διατομή. Τις χρονιές που δεν έχουμε νερά πολλά και θέλω οικονομία ή αργότερα το καλοκαίρι, έχω σωλήνα μαύρη που τριγυρίζει τις ρίζες με σωληνάκια που στάζουν μέσα στις "φυτεμένες" σωλήνες. Οικονομία, καλό και βαθύ πότισμα, οχι εξάτμιση, και οχι επιφανειακή υγρασία για τα ζιζάνια!
We must use water sources very carefully,that so ı apricate for you,if you confirm your experience results ı m very glad.Best wishes.
Οινολογική κουβέντα μεταξύ μελισσοκόμων, πολύ μ'αρέσει.
Εσάς είχα στο μυαλό μου παιδιά όταν έκανα την ανάρτηση.
Έλληνες , καταπιανόμαστε με όλα , αλλού τα καταφέρνουμε κι αλλού. . .
Προσπαθούμε όμως, η φλόγα στην καρδιά μας καίει.
Φοβερή ιδέα δεν την έχω ξαναδεί. Στη περιοχή που μένω κάθε απόγευμα, τώρα το καλοκαίρι, μας κόβουν το νερό επειδή όλοι έχουν κήπους και ποτίζουν επιφανειακά στη ρίζα ή το χειρότερο με τεχνητή βροχή. Νομίζω ότι είναι εύκολο να βάλεις ένα τέτοιο σωλήνα στη ρίζα κάθε φυτού από ντοματιά μέχρι τριανταφυλλιά και με σύστημα αυτόματου ποτίσματος να γλυτώνεις κόπο και χρόνο κάνοντας και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.
Δημοσίευση σχολίου