Εδώ και λίγες ημέρες παρατηρώ τα θυμάρια στο Καλέτζι και είχα απογοητευθεί γιατί ενώ το κακορίζικο είχε αρχίσει να ανθίζει , οι μελισσούλες το επισκέπτονταν αλλά γρήγορα έφευγαν από αυτό ¨κενες δεξαμενών¨ .
Μετά την προχτεσινή βροχούλα (δεν ξέρω αν πραγματικά οφείλετε σε αυτό) , αρχίζουν να το επισκέπτονται εντονότερα και μαζεύουν και νέκταρ στα πλαίσια .
Να μην το ματιάσω σαν να ξεκίνησε .
5 σχόλια:
Kώστα το θυμάρι θέλει ζέστη και καλό καιρό από πλευράς μποφόρ.
Κώστα και εδώ στα μέρη μας το θυμάρι μάλλον πάει πολύ καλά. Οσο για το νερό το θέλει περίπου 1.5-2 μήνες πριν την ανθοφορία για να έχουμε χυμούς. Τώρα , ζέστη θέλουμε και υγρασία. Ελπίζω να πάει καλά .
Γιά να δούμε ρε παιδιά . . .
Και εδώ αυτή τη στιγμή καλά πάμε, πάντως πολύ αγωνία το άτιμο!
Ενας μπαρμπας μου,μου ειχε πει οτι αν βρεξει οταν ειναι ανθισμενο,ακομα και τοτε το "φρεσκαρει" και το θυμαρι δινει καλα.
Οσο για τον λιβα(γαρμπη τον λεμε εδω)ειναι πολυ συχνος καιρος στο νοτιο Αιγαιο.Εγω βλεπω(ολως περιεργως!) οτι με αυτον τον καιρο μαζευουν περισσοτερο θυμαρι,ενω εχω διαβασει και ακουσει οτι σταματαει η νεκταροεκκριση.
Ποια ειναι η αληθεια τελικα? Μηπως παιζει ρολο η τοποθεσια? Ο γαρμπης εδω φερνει πολυ ζεστη και αρκετη υγρασια.
Δημοσίευση σχολίου