Σήμερα , καθώς γυρνούσαμε από την δουλειά με τον φίλο και συνάδελφό μου τον Γιάννη ,μου πρότεινε να σταματήσουμε για λίγο προκειμένου να μαζέψουμε χόρτα .
Τα χορταράκια του Θεού, τα θεωρώ την πιο απλή φυσική τροφή που μπορούμε να γευτούμε , όταν δε είναι κι από τόπο που δεν πλησιάζουν πολλά και οικιακά ζώα (κάθε είδους)είναι ότι καλύτερο. Χόρτα καλά βρασμένα , με λάδι , αλάτι και πολύ λεμόνι ή αρνάκι (από το ρεμάλι το φίλο μας) με χόρτα στο φούρνο, σκεπτεστε τίποτα καλύτερο?
Αυτό που μου έκανε εντύπωση και είναι και η αφορμή για την σημερινή ανάρτηση είναι τα διάφορα ονόματα που δίνει ο κάθε τόπος (καταγωγής) στα χορταράκια .
Εγώ , γέννημα – θρέμμα Μαραθωνίτης και ο Γιάννης από το Κιλκίς που κατοικεί στην Χαλκίδα , αλλιώς τα έλεγα εγώ κι αλλιώς αυτός.
Θα τα αναφέρω ως Νούμερο – Φωτογραφία – Όνομα που ξέρω και ανάλογα όποιος θέλει αναφέρει την ονομασία που χρησιμοποιεί ο δικός του τόπος. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα έχει ποικιλία ονομάτων.
1Γαλατσίδα εγώ – Παπαρούνα ο Γιάννης
2Τσιγγανούλα - Γουρουνάκι
3 σχόλια:
Aυτά είναι μερικά από τα πολλά που υπάρχουν!Ίσως θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα χόρτα της φύσης & να μη πιανόμαστε θύματα της μόδας π.χ. ρόκα ,σταμναγκάθι(και μάλιστα καλλιέργειας!)
Καλησπερα Κωστα!
το Νο2 εδω το λεμε καρυδα!
το Νο4 το λεμε ασοχα!
τα αλλα (Νο1 και Νο3) τα λεμε οπως εσυ.
Χαιρετισμους απο Συρο!
Γιώργη ευχαριστώ και τους δικούς μου χαιρετησμούς στην Συρο.
Δημοσίευση σχολίου