Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ

Μετά από παραμονή δύο σχεδόν μηνών στα έλατα, βρήκα επιτέλους την ευκαιρία να μεταφέρω τα μελισσάκια στα πάτρια εδάφη . Εδώ θα βρουν γύρες και θα προετοιμαστούν για τα πεύκα .
Τα τελευταία τα μετέφερα προχτές το βράδυ και θέλω να σας δείξω κάτι που έφτιαξα και αποδείχτηκε πολύ λειτουργικό . Στο τρέιλερ που έχω , έχω φτιάξει κάτι σαν καβαλέτο για να μεταφέρω και τις γαλβανιζέ βέργες για τις βάσεις που χρησιμοποιώ . Εκεί λοιπόν στερέωσα με δαγκάνες – κροκοδειλάκια , φώτα που συνδέονται με την μπαταρία του αυτοκινήτου και κάνουν την νύχτα – μέρα . Έτσι , βλέπω που πατάω , αλλά βλέπω και μερικά μέτρα παραπέρα που είναι χρήσιμο όταν είσαι στην ερημιά.






Τα φώτα ρυθμίζονται πάνω-κάτω αλλά και δεξιά – αριστερά ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και χωρίς μόνιμη βάση επί του τρέιλερ που ίσως εμπόδιζε τις άλλες χρήσεις του.



Θυμάστε που ζητούσα πληροφορίες για την συνδεσμολογία των φώτων του τρέιλερ ? Μου απαντήσατε πάρα πολλοί και σας ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι λίγο σκράπας στα ηλεκτρικά, έτσι μετά από παίδεμα δύο ημερών πήγα και αγόρασα έτοιμα φώτα για τρέιλερ και τελείωσε η περιπέτεια μου . Όταν βρω χρόνο θα τα στερεώσω πιο σωστά από αυτό που βλέπετε.


Στα έλατα που ήμουν , είδα ένα μελισσοκομείο πολύ όμορφα στημένο,


Όταν κατέβηκα πιο κάτω, είδα κι αυτό

Όχι , πίσω από το θηρίο


Δίπλα στην λεωφόρο και στα σκουπίδια , τι μέλι θα βγει ? Κώστα (Κουτσούκο) και Θανάση (Βολιώτη) , δεν κάνω τον έξυπνο αλλά . . . . .
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

8 σχόλια:

chaniabee είπε...

omorfi patentoyla!!!!

galifabee είπε...

Κώστα υπάρχει ο συλλέκτης μελισσών μπορεί να αποδεικτή χρήσιμο εργαλείο για όσους μεταφέρουν μελίσσια συχνά το τοποθετείς στην είσοδο και σε μια ώρα έχει μαζέψει όλες τις συλλέκτριες και μπορείς μετά να μεταφέρεις με ασφάλεια και πολύ σημαντικό με το φως του ήλιου που κανένα τεχνικό μέσο δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά θα ψάξω να το βρω αν δουλεύει είναι μια λύση.

μελιΣακης είπε...

Οι μετακινήσεις, μεγάλος μπελάς Κώστα. Πρέπει να επιννοούμε συνέχεια τρόπους για ευκολότερη φόρτωση -ξεφόρτωση και ασφαλή μεταφορά.Όσο για το "συνάδελφο" που εχει το μελισσοκομείο στη λεωφόρο δίπλα στα σκουπίδια,μάλλον πρόβλημα στη μεταφορά έχει και τα παράτησε εκεί.Το θέμα είναι που θα το δώσει αυτό το μέλι.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Όαι παιρνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο θα μας φαίνονται ασήκωτες.
Καλό κουράγιο σε όλους τους νομάδες.

beelovers είπε...

ωραία η πατέντα σου κώστα

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Όποιος τη νύχτα περπατεί…..καλό φανάρι πρέπει να κρατεί!

πατεντιάρης είπε...

Κώστα , ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Φτιάξτο τώρα γιατί αν το αφήσεις θα γίνει μόνιμο.
Καλή επιτυχία στη επαναδυνάμωση των μελισσιών ώστε να μπουν δυνατά στα Πεύκα.

Beekeeper είπε...

γεια σου Κώστα με τις πατέντες σου. Κοιτα μη φας τη μπαταρία σου μόνο και σπρώχνεις αυτοκίνητα νυχτιατικα.

Γιατι η ερώτηση απευθύνεται προς εμένα?