Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κάποιες βιάζονται , κάποιοι ανησυχούν

Χτες  έκανα πάλι την συνηθισμένη χειμερινή επιθεώρηση στα μελισσάκια μου χωρίς να τις ταλαιπωρήσω και χωρίς να κρατήσω την κυψέλη ανοιχτή για πολύ ώρα παρόλο τον καλό καιρό .
 



Από προηγούμενη επιθεώρηση , είχα διαπιστώσει  πως τα  κορίτσια ήταν σε καλό δρόμο . Η χθεσινή μου επίσκεψη το επιβεβαίωσε σε σημείο που να ανησυχήσω για την πρωιμότητα τους 




 Σχεδόν όλα τα μελισσάκια είχαν από δύο και πλέον τελάρα με γόνο όλων των ηλικιών (ανάλογα και της δύναμης τους), πολλά είχαν και μέλι φρέσκο (μικρές ποσότητες και όχι από την βανίλια) , κάποια άλλα είχαν φρέσκα κεριά τοποθετημένα στις σακούλες της βανίλιας και τα δυνατότερα είχαν κηφηνοκέλια . 




Η ¨ανησυχία¨ που αναφέρω , έχει να κάνει με την έντονη πρωιμότητα που μπορεί να γίνει δίκοπο μαχαίρι αν χαλάσει για μεγάλο διάστημα ο καιρός ή πέσει η θερμοκρασία πολύ χαμηλά για καιρό. Τότε θα αναγκαστούν να κάνουν μελισσόσφαιρα , κάποιος γόνος θα μείνει εκτός αυτής και θα έχουμε δράματα .
Το μόνο σίγουρο και που θα πρέπει να προσέξουμε όλοι μας είναι να ΜΗΝ μείνουν από τροφές τα κορίτσια μας .




Το μόνο σίγουρο και που θα πρέπει να προσέξουμε όλοι μας είναι να ΜΗΝ μείνουν από τροφές τα κορίτσια μας .

Kαι προχωράμε αδέρφια.

4 σχόλια:

Dimitris Kassandrinos είπε...

Φιλε Κωστα τα κοριτσια τα πανε μια χαρα μην φοβασε τιποτα το μονο να μη τους δοσεις πολυ χωρο αλλα μονο πολυ φαι καλλη χρονια να εχουμε για τη τωρα ξεκειναμε ολοι μας καλλη επητιχεια

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Κώστα υπομονή.Ο χειμώνας είναι μπροστά.Τα μελίσσια μας ξεγελάστηκαν από την απροσδόκητη καλοκαιρία και γέμισαν γόνο.Μή τους δώσεις χώρο για ανάπτυξη γιατί θα πέσουν κρύα και θα κάνουν ζημιά.

Τάκης Κοντούλης είπε...

Κώστα, καλή συνέχεια !!!

Unknown είπε...

Φτιάξε καμιά ΑΡΓΩ, να μη φοβάσαι τον καιρό!!!!
Τα λέω σε σένα για να τα ακούω εγώ...
Το νάιλον που λέγαμε για "ταβάνι" μαζί με τον διάτρητο πάτο, κάνει δουλειά (και μαζεύεις και πρόπολη χειμωνιάτικα).
Καλή συνέχεια και από εμένα.