Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Παθήματα και Ευχαριστήρια Νο 2


Μπορεί να γίνομαι γραφικός καμιά φορά , αλλά όταν αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για κάποιον ή για κάτι (που αφορά τον μελισσοκομικό μας κόσμο) θέλω να το γνωστοποιώ .
Ταυτόχρονα βέβαια γνωστοποιώ και τα παθήματα – κουταμάρες που κάνω αλλά δεν ντρέπομαι καθόλου , ίσως μάλιστα δημοσιοποιώντας τα , να προλάβουν κάποιοι να μην τα επαναλάβουν.
Και πάμε …. Πέρσι αγόρασα ένα πλήρες σετ της easy queen από τον παπαΒαγγέλη τον Καρακάση και για πρώτη φορά άρχισα να παράγω βασιλικό πολτό μεθοδικά και καθημερινά . Στην αρχή είχε λίγο ζόρι μέχρι να συνηθίσει η βασίλισσα τον εγκλωβισμό της  και να αρχίσει να γεννά κανονικά , μετά από λίγο όμως συνήθισε αυτή , προσαρμόστηκα κι εγώ  και έβγαζα 30 -40 -45 γραμμάρια β. πολτού καθημερινά .
Είδα τις αδυναμίες μου , ζάλισα και τον φίλο μας τον Θεοδόση με ερωτήσεις  για να βελτιωθώ και … αποφάσισα να ξεκινήσω φέτος ξανά την παραγωγή β. πολτού με πιο πολλά μελίσσια ώστε να έχω και καλύτερες αποδώσεις .

Δεν ρώτησα τον ξενοδόχο !!

Διάλεξα ένα μελίσσι δυνατό , όχι επιθετικό , με πολύ πληθυσμό, με  νέα και δοκιμασμένη στην γέννα βασίλισσα , στο οποίο θα εγκλώβιζα την βασίλισσα και κάθε ημέρα θα της άλλαζα κλουβί για να παίρνω προνύμφες τεσσάρων ημερών (κάθε μέρα)που θα εμβολίαζα στα ορφανά μελίσσια κλπ κλπ.

Το έκανα ….. το μελίσσι έγινε θηρίο ανήμερο , δεν με άφηνα να πλησιάσω στο  μελισσοκομείο…  άλλαξε συμπεριφορά , αφού το πλησίαζα με πανοπλία και άλλαζα θέση στην βασίλισσα , βεβαιωνόμουν πως είχε γεννήσει σε όλη την συσκευή – την τέταρτη μέρα που θα έπαιρνα προνύμφες  έβρισκα στην συσκευή  ….. τα πάντα όλα , αυγά και προνύμφες όλων των ηλικιών . Οι μέλισσες άλλαζαν θέση στα αυγά ……  η παραγωγή 5 , 7 γραμμάρια και πολύ λέω.

 Τα νεύρα μου ? δεν λέω , το κεφάλι από το ξύσιμο ? δε λέω , το έχετε δει οι περισσότεροι κι από κοντά.

 Ξεχνώ να αναφέρω πως ο λεγάμενος είχα βάλει στο μελίσσι τις πέντε συσκευές μαζί με τα πλαστικά διάφανα προστατευτικά τους  ( το μέγα λάθος ).
Τηλέφωνα σε Θεοδόση και παπαΒαγγέλη και ώρες συζητήσεων όπου δεν ανέφερα τα πλαστικά διάφανα προστατευτικά γιατί το θεωρούσα δεδομένο πως έτσι πρέπει.
   
Αλλάζω μελίσσι , τα ίδια…. και το προηγούμενο έγινε αρνάκι , πήγα να σκάσω , μέχρι και χαρτοταινία έβαλα στα διάφανα προστατευτικά για να αποτρέψω την μεταφορά των αυγών . Η υπόθεση είχε φτάσει στο απροχώρητο ή θα υπέκυπτε το μελίσσι ή θα το πέταγα στο ποτάμι  .

 Ο βλάξ αντι να ακολουθήσω – φροντίσω την θέληση του μελισσιού και την φυσιολογία του όπως πρεσβεύω , πήγα να αναμετρηθώ μαζί του. Είχα και 15 μελίσσια να περιμένουν αυτό το ένα . Απελπίστηκα , κουράστηκα , βαρέθηκα .
Παίρνω για τελευταία φορά τον Θεοδόση να του πω πως τα παρατάω , δεν απαντά και παίρνω τον παπαΒαγγέλη να του πώ τα ίδια . Το σηκώνει ο ίδιος το τηλέφωνο , του λέω πως σκέπτομαι να τα παρατήσω.
 Με την ήρεμη και γαλήνια φωνή του με έβαλε να του εξιστορήσω το τι είχα κάνει μέχρι τότε βήμα βήμα, όταν φτάσαμε στο επίμαχο σημείο με τα πλαστικά διάφανα προστατευτικά μου εξήγησε χωρίς να με μαλώσει (όπως θα έκανα εγώ ) πως είχα κάνει τις συσκευές αφιλόξενες και ξένο σώμα για το μελίσσι , όταν του είπα και για την χαρτοταινία ….  δεν κρατήθηκε άλλο ο άνθρωπος φαντάζομαι πως από μέσα του θα γελούσε. Είδε την κλήση ο Θεοδόσης και με παίρνει να δει πως τα πάω ( τους είχα αγχώσει όλους), του λέω τι είπαμε με τον παπαΒαγγέλη και ….δεν λέω άλλα.
Πρώτο λάθος , δεν ακολούθησα το μελίσσι και δεν έλεγα όλη την ιστορία σωστά σε αυτούς που στράφηκα για βοήθεια
Δεύτερο λάθος , πήγα να τα βάλω με το μελίσσι , πήγα με τσαμπουκά , ή εγώ ή αυτό , και έχασα.
Μετά από αυτή την πολυήμερη περιπέτεια όλα, και όταν λέω όλα εννοώ όλα  ( από διαφήμιση είναι αυτό) πάνε μια χαρά, έχω και πειστήρια.

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους μου Θεοδόση Κατσαρό και πατέρα Βαγγέλη Καρακάση για την υπομονή και την αμέριστη βοήθεια που μου προσέφεραν.

Ακολουθούν φωτογραφίες από διάφορες περιπέτειες μου .


7 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Χρείαζετε μόρφωση για να μπορείς να παραδεχτεις λάθη.
όμως ποτέ δεν χάνεις.
Το ωραίο έιναι ότι έτσι μαθαίνουμε και εμείς και γλιτόνουμε το ίδιο πάθημα!!!!!!
Να είσαι καλά και καλή παραγωγή

Unknown είπε...

Κωστα θεμελιωδης νομος της φυσικης για καθε δραση υπαρχει αντιδραση.
Ολοι μαθαινουμε απο τα λαθη μας.
Εσενα αλωστε δε σε φοβαμαι,καλη συνεχεια φιλε.

explore.bees είπε...

Καλημέρα .
Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται τα αρχαία ρητά .
Γιράσκεις αει διδασκόμενος .
Και το σπουδαιότερο
Παραμέρισες τον εγωισμό και έκανες γνωστό το λάθος σου
Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα και να είσαι καλά .
Χρήστος

χριστοφορος είπε...

με τον τροπο σου εκανες και εσυ ενα μαθημα σε πολλους.

toadstul είπε...

Κώστα μια συνεχόμενη περιπέτεια είσαι(περιπέτεια διαρκείας)!!
Να σαι καλά με έκανες και γέλασα με τα καμώματα σου!!! :-)

Beekeeper είπε...

H μαγεία του internet :)

evangelos naxios είπε...

.....πανέμορφος!!!!!!!!!!